Fædrelandsvennen

Redaktørsk­ifte i Budstikka

- TORBJØRN WITZØE

Redaktør Roar V. Osmundsen slutter som redaktør i Søgne og Songdalen Budstikke for å bli naeringspo­litisk leder i Naeringsfo­reningen Kristiansa­nd-regionen.

– Jeg ser fram til en ny og spennende oppgave i Naeringsfo­reningen, men det er klart det er vemodig å forlate journalist­ikken. Jeg skrev min første avisartikk­el i Vennesla Tidende som 13-åring, og har nå vaert redaktør i Søgne og Songdalen Budstikke i 18 år, sier Roar V. Osmundsen.

I sin nye jobb får 41-åringen blant annet ansvaret for å snakke de 850 medlemmene i Naeringsfo­reningens sak overfor lokale, regionale og sentrale myndighete­r. Som styreleder av Landslaget for Lokalavise­r fikk han god erfaring som lobbyist.

Redaktør Fridtjof Nygaard i Lindesnes overtar som redaktør for Søgne og Songdalen Budstikke, i tillegg til å fortsette og vaere ansvarlig redaktør og daglig leder av avisen i Mandal. Begge lokalavise­ne er en del av Schibstedk­onsernet.

– Jeg overtar redaktøran­svaret i Søgne og Songdalen Budstikke, men vi skal ansette en nyhetslede­r som ha det stedlige ansvaret til daglig. At det er behov for en egen lokalavis for Søgne og Songdalen er det liten tvil om. Her er mer enn nok av større nyheter og lokalstoff å formidle. Behovet for en lokalavis vil ikke bli mindre etter en kommunesam­menslåing med Kristiansa­nd. Søgne og Songdalen vil bestå, uavhengig av hvor kommunegre­nsene går, sier Fridtjof Nygaard.

Papirutgav­en til Søgne og Songdalen Budstikke har et opplag på rundt 3000, og kommer ut en gang i uka på onsdager. I tillegg oppdateres nettavisen med 5–10 saker daglig.

I dag er det foruten avtroppend­e redaktør to journalist­er i avisen. Totalt utgjør arbeidssto­kken seks personer eller fem årsverk.

 ?? FOTO: KLARA TURID FIDJE FRETTUN ?? Redaktør Fridtjof Nygaard i Lindesnes (t.v.) overtar også redaktøran­svaret i Søgne og Songdalen Budstikke når Roar V. Osmundsen slutter.
FOTO: KLARA TURID FIDJE FRETTUN Redaktør Fridtjof Nygaard i Lindesnes (t.v.) overtar også redaktøran­svaret i Søgne og Songdalen Budstikke når Roar V. Osmundsen slutter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway