Fædrelandsvennen

Sovnet i dusjen – vannskader i flere etasjer

- TEKST: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT erlend.iversen.skarsholt@fvn.no

En mann i midten av 20-årene sovnet i dusjen. Og dermed ble flere etasjer på Dyreparken Hotell vannskadet.

Det var på Dyreparken Hotell mannen i midten av 20-årene sovnet i dusjen. Flere etasjer har blitt skadet av oversvømme­lsen.

– Vannet har rent ut i tredje etasje hvor mannen hadde rom, ned i etasjene og ned i resepsjone­n. Det er veldig omfattende, sier administre­rende direktør for Dyreparken Utvikling, Per Arnstein Aamot.

Politiet fikk meldingen om hendelsen klokka 06.15 lørdag. Først var det hotellets nattevakt som skjønte at noe var galt da det begynte å dryppe fra taket. Vakten fulgte vannsporen­e og fant en mann i 20-årene beruset i dusjen på sitt hotellrom med vannet på.

– Han har sovnet i dusjen, og hadde antakelig ligget sånn at sluket var tett, sier operasjons­leder i Agder politidist­rikt Eyvind Formo.

– IKKE HØY På PAERA

Hotellsjef Tanja Diana Birkeland ble kontaktet av nattevakte­n på hotellet 05.00 om hendelsen, og kjørte umiddelbar­t til hotellet.

– Mannen som hadde sovnet i dusjen var ikke høy på paera da han skjønte hva som hadde skjedd, sier Birkeland.

Morgentime­ne lørdag har gått med til å tørke opp vannet som har funnet veien helt fra tredje etasje og ned i kjelleren.

– Vi har et lekerom i kjelleren som også har blitt oversvømt. Det er mye vann i alle etasjene. Vannet begynte å dryppe fra vegger og tak, forteller hun.

– Nå har vi fått tørket opp mye av det.

Da Faedreland­svennen var på hotellet var vegg til vegg teppene i gangene fulle av vann i første, andre og tredje etasje.

NETTOPP PUSSET OPP

Hotellet har nettopp pusset opp rommene i andre og tredje etasje. Skadespesi­alisten Recover var lørdag formiddag på plass for å gå over skadene.

– Nå må vi rive opp alt av tepper og golv på rommene. Vi må nok også av med vegger. Det er mye vann, fortviler Birkeland.

På grunn av oversvømme­lsen må fem hotellgjes­ter flyttes fra sine respektive rom. Mannen som sovnet i dusjen var med en gruppe på 70–80 personer som har vaert gjester i Dyreparken.

– Hvor mye dette kommer til å koste aner vi ikke. Først må vi få det totale bildet. Nå er det opp til forsikring­sselskapet å rette krav, om det blir mot mannen eller ikke, forteller Birkeland.

Mandag kommer forsikring­sselskapet til hotellet for å gå over skadene.

 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Hotellsjef Tanja Diana Birkeland fortviler over skadene vannmengde­n har gjort på Dyreparken Hotell.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Hotellsjef Tanja Diana Birkeland fortviler over skadene vannmengde­n har gjort på Dyreparken Hotell.
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Vannet har rent gjennom tredje etasje og helt ned i kjelleren. Nå må vegger og golv rives for å fikse skaden. 50 rom har nettopp blitt pusset opp i andre og tredje etasje.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Vannet har rent gjennom tredje etasje og helt ned i kjelleren. Nå må vegger og golv rives for å fikse skaden. 50 rom har nettopp blitt pusset opp i andre og tredje etasje.
 ?? FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT ?? Vannet har også funnet veien til resepsjone­n.
FOTO: ERLEND IVERSEN SKARSHOLT Vannet har også funnet veien til resepsjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway