Fædrelandsvennen

– Når de kommer opp på toppnivået, er de ekstremt farlige

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Etter at Stabaek rystet Vipers forrige onsdag, skal sørlending­ene ut i ny kamp som enorme favoritter.

– Mot Stabaek fikk vi en referanse på at 90 prosent holder aldri. Men er vi hundre prosent «på» i denne kampen, blir det vanskelig for Sola, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Kampen i Aquarama starter klokka 18.30, og serieleder Vipers vil vaere enorme favoritter igjen – selv om de måtte slite for å ro i land en 30–28-seier da nestjumbo Stabaek presset dem i sluttminut­tene forrige onsdag.

Sola leverte en solid høstsesong, og slo blant annet Larvik på hjemmebane. Men siden har lagets store stjerne, Camilla Herrem, tatt pause på grunn av graviditet.

– De hadde et veldig oppsving rett før mesterskap­spausen, og var blant annet oppe på fjerdeplas­s på tabellen en periode. På nyåret har det gått litt trått, men når de kommer opp på toppnivået sitt, er de veldig farlige, mener Gabrielsen, som også minner om at de har slått både Tertnes og Byåsen denne sesongen.

Selv om Vipers er i gang med andre del av sesongen, har de ennå til gode å møte tabellsjue­r Sola. Men i fjor møtte de dem fire ganger, og vant komfortabe­lt hver gang.

– Tonje Nøstvold er primus motor i laget, og i tillegg har de en linjespill­er som vi også må passe godt på. Det er et helt greit lag som plutselig kan slå til. De kommer til Kristiansa­nd helt uten press, og med senkede skuldre vil de gjøre sitt for å ryste oss. Men når vi leder serien har vi lyst til å beholde den. Og vi ønsker å få en ekstra godfølelse inn mot kampen på lørdag, sier Gabrielsen, og sikter til europacupk­ampen mot København som vil avgjøre om Vipers går videre eller ikke.

Gabrielsen hevder at Stabaek ikke var så naer ved å slå Vipers som sluttresul­tatet skulle tilsi.

– Hvis vi hadde stått med våre beste spillere, kunne vi vunnet med ti mål. Så cocky (høy på paera) kan jeg vaere, sier 42-åringen, som har ledet Vipers til fire strake seirer – to av dem i europacupe­n.

 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen vil mane Vipers-jentene til hundre prosents innsats så ikke de som klare favoritter må slite igjen.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Vipers-trener Kenneth Gabrielsen vil mane Vipers-jentene til hundre prosents innsats så ikke de som klare favoritter må slite igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway