Fædrelandsvennen

Prisdryss til Agder-dommere

Disse fem fotballdom­merne ble lørdag hedret for sine prestasjon­er i 2017.

- TEKST: TORE MYRBERG, Dommerkomi­teen NFF Agder

Til stor jubel fra over 100 meddommere ble Marius Lien (23) fra Otra IL denne lørdagen tildelt pokalen som årets dommer i Agder Fotballkre­ts.

Lien tok store steg forrige sesong, men likevel kom aldri prøvekampe­n i OBOS som mange nok forventet.

Før jul ble det imidlertid klart at han for 2018 er fast inne som dommer på det nest øverste nivået i norsk herrefotba­ll.

– Det er visst veldig lenge siden noen har rykket opp til dette nivået uten prøvekamp først. Første kampen kommer til å bli veldig spennende, for jeg har jo ikke fått kjent på nivået, sier Marius Lien.

GODE TRENINGSKA­MPER

Heldigvis betyr steget videre for Otra-dommeren at han også får tilgang til gode treningska­mper, slik at det ikke er helt ukjent mark han beveger seg inn på:

– Jeg har fått både kampen mellom OBOS-LAG og mellom OBOSog eliteserie­lag. Dermed vet jeg litt mer hva jeg går til. Men, ikke mer enn at spenningen inn mot første kamp vil vaere stor. Hjertet kommer til å banke litt ekstra da.

For de fleste var det innlysende at Lien skulle bli årets dommer i Agder. Det var det ikke for hovedperso­nen selv.

– Man tar ikke slike ting på forskudd. Samtidig er det jo alltid gøy å vinne en pris. Det at man blir lagt merke til for det man har gjort.

Han følger dermed i fotsporene til Tore Hansen, som er kretsens ubestridte toppdommer med sin stadig økende status som både eliteserie­dommer og Fifa-dommer.

– Det har vaert veldig viktig for meg å se Tore lykkes slik han har gjort. Det har gitt meg troen, og viser at de i kretsen som jobber med dommerutvi­kling vet hva de holder på med, sier Lien.

FLERE PRISVINNER­E

Lien var ikke den eneste dommeren som ble satt pris på under dommersaml­ingen i Lyngdal. Også i år ble det kåret to prisvinner­e som årets assistentd­ommere.

Kristoffer Gullhav fra Imås fikk i 2017 to prøvekampe­r i eliteserie­n, og har ny fast kommet inn på dette nivået. Steffen Abrahamsen fra Randesund IL har også tatt et stort steg som assistentd­ommer, og er nå klar for Obos-ligaen.

Årets rekrutteri­ngsdommer ble Javi Martens fra Øyestad IF, en ung dommer som nå er autorisert som kretsdomme­r, og som har tatt store steg hele veien i sin dommerkarr­iere så langt.

Siste prisen som ble delt ut var årets breddedomm­er. Denne gis til en dommer som over tid har bidratt positivt som dommer, både med sin innsats på banen og innad i dommermilj­øet. Her var det Bjørn Bilstad fra IK Grane som ble hentet fram og som mottok pokalen.

I tillegg fikk Zyad Qashua fra Mandalskam­eratene Spareskill­ingsbanken­s utviklings­stipend på 2000 kroner.

 ?? FOTO: TORE MYRBERG ?? Denne kvintetten mottok i Lyngdal lørdag pris for fjorårets innsats. Fra venstre: Marius Lien fra Otra IL, Bjørn Bilstad fra IK Grane, Javi Martens fra Øyestad IF, Kristoffer Gullhav fra Imås IL og Steffen Abrahamsen fra Randesund IL.
FOTO: TORE MYRBERG Denne kvintetten mottok i Lyngdal lørdag pris for fjorårets innsats. Fra venstre: Marius Lien fra Otra IL, Bjørn Bilstad fra IK Grane, Javi Martens fra Øyestad IF, Kristoffer Gullhav fra Imås IL og Steffen Abrahamsen fra Randesund IL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway