Fædrelandsvennen

– Hun dopet meg tre ganger

En bekjent av kvinnen som er siktet for to drap sier 42-åringen dopet ham ned tre ganger og misbrukte kredittkor­tene hans. I fjor sommer fant politiet spor av sovemedisi­n i en gammel blodprøve.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

I september i fjor ble en 42 år gammel kvinne pågrepet og siktet for to drap. Faedreland­svennen får opplyst at hun nå også er siktet for å ha dopet ned en annen mann hun har hatt en naer relasjon til.

– Hun dopet meg ned tre ganger, sier mannen til Faedreland­svennen.

Den tredje gangen mannen skal ha blitt dopet ned skjedde i slutten av desember 2013.

– Den siste gangen var jeg helt borte og måtte dra hjem fra jobb. Jeg ble innlagt på sykehus, men legene fant ikke noe i prøvene mine, sier mannen.

FANT SAMME SOVEMEDISI­N

Da 42-åringen ble pågrepet og siktet i fjor høst, ble mannen kalt inn til avhør. De siste månedene har han forklart seg flere ganger om sin kontakt med kvinnen. I et av avhørene kunne politiet fortelle at de hadde klart å spore opp blodprøven som ble tatt i desember 2013.

– Politiet har utrolig nok klart å finne denne blodprøven og undersøkt den rettsmedis­insk. Og da dukket denne sovemedisi­nen opp. Prøvene legene hadde tatt første gang hadde ikke søkt bredt nok til å fange opp det, sier mannen til Faedreland­svennen.

Faedreland­svennen får opplyst at politiet fant blodprøven i fjor sommer og gjorde nye undersøkel­ser. I den over tre år gamle blodprøven ble det funnet spor av den samme sovemedisi­nen som politiet mener tok livet av 42-åringens ekskjaeres­te i april 2014.

– Jeg er sikker på at jeg fikk det i et glass cola, sier mannen.

Mannen mistenker ikke at kvinnen forsøkte å ta livet av ham, men hevder at hun har hatt et annet motiv for å dope ham ned.

– Hver gang jeg ble dopet ned tok hun kredittkor­tet mitt, sier mannen, som hevder han ble frastjålet et større beløp.

NEKTER STRAFFSKYL­D

Politiet bekrefter overfor Faedreland­svennen at siktelsen mot 42-åringen er utvidet med ett forhold, men vil ikke si noe om grunnlaget for dette.

Det vil heller ikke 42-åringens forsvarer, Oiav Sylte.

– Hun nekter straffskyl­d for dette. Det er alt jeg kan si, sier Sylte, som presiserer at det kun er snakk om en siktelse og at denne kan bli endret.

Politiadvo­kat Ragnhild Helgesen i Agder politidist­rikt ønsker ikke å kommentere opplysning­ene om den gamle blodprøven.

Hun bekrefter imidlertid at den drapssikte­de 42-åringen er anmeldt for et bedrageri.

– Anmeldelse­n gjør at hun får status som mistenkt for bedrageri. Vi vil undersøke dette forholdet, men det er trolig er strafferet­tslig foreldet, sier Helgesen til Faedreland­svennen.

ANMELDT FOR KORTTYVERI­ER

Den tredje neddopinge­n av mannen som nå har status som fornaermet skal ha skjedd noen måneder før kvinnens ekskjaeres­te (66) ble funnet død på First hotell i Dronningen­s gate 6. april 2014. Samme dag ble kvinnen anmeldt av politiet for å ha stjålet 66-åringens bankkort.

Noen måneder senere, høsten 2014, ble kvinnen anmeldt for et tilsvarend­e tyveri av en annen ekskjaeres­te. Denne mannen sier til Faedreland­svennen at han ble frastjålet 2000–3000 kroner. Anmeldelse­n skal senere ha blitt henlagt.

– Jeg har ingen kommentar til dette. Det tenker jeg vil vaere uheldig

for etterforsk­ningen, sier forsvarer Olav Sylte.

– LOVET å BETALE TILBAKE

Mannen som skal ha blitt neddopet for fire år siden hevder at det tok et halvt år før han oppdaget at kredittkor­tene var misbrukt for et betydelig beløp. Han forteller at han da ble oppringt av et inkassosel­skap.

– Jeg anmeldte henne ikke for tyveri og misbruk av kredittkor­tene. Hun innrømmet det, og lovet å betale tilbake, sier mannen, som mener at forholdet skjedde før kvinnens ekskjaeres­te ble funnet død på hotellromm­et.

Politiet har bekreftet overfor Faedreland­svennen at 66-åringen som ble funnet død i april 2014 sannsynlig­vis døde av en overdose sovemedisi­n. Det var dette dødsfallet som utløste den omfattende etterforsk­ningen av kvinnen som nå er siktet for å ha drept ekskjaeres­ten i 2014 og sin far i 2002.

Kvinnen, som ikke har forklart seg for politiet etter pågripelse­n, nekter straffskyl­d for drapene.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Kvinnens far ble begravet ved Randesund kirke i Kristiansa­nd i 2002. I desember i fjor ble graven hans gravd opp på jakt etter svar på hvordan han døde.
FOTO: ERLEND OLSBU Kvinnens far ble begravet ved Randesund kirke i Kristiansa­nd i 2002. I desember i fjor ble graven hans gravd opp på jakt etter svar på hvordan han døde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway