Fædrelandsvennen

– Gøy å spre litt glede og galskap på

Gudrun og Glenn fant hverandre takket vaere Facebook. Der deler de også glede og galskap med omverdenen.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no -

d - u får jo ikke mer moro enn du lager selv, sier Gudrun Kristine Svensson.

Sammen med samboeren Glenn Seland prøver de å gjøre Facebook-veggen til sine følgere litt morsommere.

– Det er jo så mye kjedelig på Facebook. Derfor tenkte vi at vi måtte lage litt liv, forsetter Svensson.

Og blar man seg nedover Facebook-veggene deres, skjønner man raskt hva hun mener.

Hverdagshu­mor

– Det er for det meste hverdagshu­mor folk liker. Legger du ut noe ufordelakt­ig av deg selv, liker folk det med en gang. Bildet jeg la ut etter gjennomfør­t halvmarato­n, hvor jeg så forferdeli­g ut, hanket vel inn 250 «likes», mimrer Svensson.

– Mens det å dele politiske budskap eller meninger driter folk i. Da får jeg én «like». Det er rare nyheter som teller, sier Seland. I alle fall for Gudrun og Glenn.

– Vi kjenner noen med 2500 venner på Facebook som får 500 likes på rappen bare for å spise et eple. Så det er jo ikke alltid lett å forstå, mener Svensson.

– Bevisst forhold

– Dere deler mye av dere selv på Facebook. Hvor bevisst forhold har dere egentlig til sosiale medier generelt og Facebook spesielt?

– Mer bevisst enn gjennomsni­ttet. Vi er veldig forsiktig med å henge ut eller vaere stygge med andre. Det vi legger ut skal gå ut over oss selv, svarer Svensson.

– Vi er også nøye på å legge bort mobilen. For eksempel når vi spiser, er på håndballka­mp med barna eller på besøk, legger samboeren til.

deler ikke alt

Det er heller ikke sånn at samboerpar­et deler absolutt alt på Facebook.

– Såre, vonde og vanskelige personlige ting deler vi ikke. Heller ikke om jeg og Glenn krangler eller er uvenner. Private ting om barna eller ting som går utover andre, ønsker vi heller ikke dele, sier Svensson.

– Ikke noe som kan oppfattes som skryt heller. Og alkoholbil­der synes vi heller ikke så mye om lenger, supplerer Seland.

Sånn sett er de enige i at Facebook i det

store og hele er en gratis markedsfør­ingskanal for å fremme egne saker og interesser og skape sitt eget image.

– Det er jo på mange måter din egen lokalavis der du selv er redaktør, sier Svensson.

– KLARER IKKE TENKE LANGE TANKER

Samboerpar­ets bruk av Facebook går i bølger, og den siste tiden har det vaert litt begrenset grunnet huskjøp og flytting.

At sosiale medier og smarttelef­oner påvirker hverdagen vår, er de ikke det minste i tvil om.

– Før kunne jeg lese flere hundre bøker i året, som den lesehesten jeg er. Nå klarer jeg kanskje ti. Mobilen gjør at det blir brudd i alt man holder på med hele tida. Vi klarer ikke tenke en lang tanke lenger, mener Svensson.

Samboeren prøvde å slette Facebook på mobilen. Det varte ei uke.

– Jeg synes det stjal for mye tid og tenkte jeg heller kunne sjekke Facebook på pcen. Men det ble fort mye styr, og dermed var app-en tilbake på mobilen igjen, innrømmer Seland.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Gudrun Kristine Svensson og Glenn Seland deler mye hverdagsmo­ro på Facebook. Her fra stua hjemme i Kuholmsvei­en på Lund.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Gudrun Kristine Svensson og Glenn Seland deler mye hverdagsmo­ro på Facebook. Her fra stua hjemme i Kuholmsvei­en på Lund.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway