Fædrelandsvennen

#Metoo og dine baller

- MARYAM DEHGHAN

Stormen #metoo har skapt er rett og slett et signal til de som sitter i makten uansett posisjon.

●●De må laere å vite hvor grensen går. Mange av oss blir kvalme av hvordan saerlig menn med makt går i forsvar for sine brødre/søstre. Mange andre syns at de har fått nok av #metoo og vil gå videre. Ari Behn forsvarer Giske og ønsker at samfunnet skal ta hensyn til Giske og familien hans.

Dette er en av de sakene som gjør meg kvalm. Når menn mener at «det er ikke alltid så lett å vite hvor grensene går», anbefaler jeg på det sterkeste; hold tunga i munnen og hendene i lomma. Fordi når du er i tvil, da må du vite at det er ikke greit å gjøre det du hadde tenkt å gjøre.

Ari Behn snakker om ubalanse og unyanserte #metoo. Mer balansert og nyansert og klar beskjed har aldri menn fått. Den kloke vet godt om «spillet» mellom kjønnene, flørten og kompliment­er. Og den kloke vet veldig godt hvilken hva slags adferd som skaper ubehag og ukomfort. Så ikke fortell oss at «det er beintøff for familien og alle rundt» overgriper­en. Det vet vi. Det du ikke vet, Ari, er det at hvor beintøft og umenneskel­ig det er for ofrene og familiene rundt. Hadde Ari Behn tatt hensyn til vennen og familien hans hvis vennen hadde prøvd seg på døtrene hans? Ari Behn sin #metoo har vaert en morsom hendelse I hans øyner hvor han kan fortsatt le av å ha blitt tatt på ballene. Vi andre som opplever en seksuell trakasseri­ng ler ikke av det. Hans forsøk på å latterligg­jøre denne bevegelsen er rett og slett uhørt!

Denne bevegelsen har vist at ofrene ikke må tie stille. Si i fra. Stopp overfallsm­enn. Nå vet saerlig guttene at sjansen for å bli avslørt er stor, og da må de tenke to ganger og kanskje tre ganger før de sier eller gjør noe som er upassende.

Grensen mellom flørt og å vaere morsom og seksuell trakasseri­ng har vaert så tynn som et hårstrå i hodet til overgriper­e. Men denne tynne grensen ble krystallkl­ar.

#Metoo har kommet for å bli. Ukulturen med å seksualise­re andre må ta slutt.

Laer dere å holde hendene deres i lomma, tunga i munnen og blikket på det rette stedet. Mediene og alle oss andre er på vakt!

Innlegget er forkortet. Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway