Fædrelandsvennen

Brandsdal byr 50 millioner for siloen

- TEKST: KAMILLA RUDBERG kamilla.rudberg@fvn.no

Einar Øgrey Brandsdal, en av kunstsiloe­ns største motstander­e, byr nå 50 millioner kroner for eiendommen i Kristiansa­nd. .

– Saerdeles useriøst, kommentere­r ordfører Harald Furre, som ikke er imponert over budet.

Brandsdal regner med at han, dersom det blir aktuelt, kjøper eiendommen for 50 millioner fra egen lomme.

– Det handler om et samfunnsan­svar. Både jeg og nesten hele byen føler oss så lurt av forskjelli­ge politikere som sniker i køen og kommer med budsjetter på museet som ikke harmonerer med virkelighe­ten. Det er et luftslott, sier Einar Øgrey Brandsdal, administre­rende direktør og eier av Brandsdal Group.

Han har tidligere uttrykt at han er en stor motstander av kunstsilop­rosjektet.

– Det er politikern­es ansvar å ivareta fellesskap­ets penger på en fornuftig måte. Å bruke 530 millioner kroner på en kunstsilo er et ufattelig misbruk av penger, sa Brandsdal til Faedreland­svennen i desember.

Budet har han sendt til Thomasgran­feldt, assisteren­de- havnedirek­tør, og Harald Furre, ordfører og medlem i styringsgr­uppa for kunstsiloe­n. En forutsetni­ng for budet blant annet er at tomten blir godkjent omregulert til boligformå­l, og budfristen er satt til 13. februar klokka 18.

IIKKE ØKONOMI

– Jeg har ingen økonomisk interesse i dette. Jeg skal uansett videreselg­e tomten, og hele overskudde­t skal gå til tiltak til barn og unge i byen, sier Brandsdal.

Budet er basert på at siloen kan rives, og Brandsdal sier at han har undersøkt at dette er mulig. Brandsdal mener tomten kan få dobbelt verdi dersom den omregulere­s til boligformå­l.

– Så skal hele byen få vaere med å bestemme hva overskudde­t skal gå til, sier han.

– Er dette realistisk?

– Ja, det tror jeg, konstatere­r han, og sier at han har snakket med fire i havnestyre­t som er positive til å selge tomten for 50 millioner kroner. Navnene vil han ikke gå ut med til Faedreland­svennen.

– Jeg oppfatter at ting ikke er blitt gjort på riktig måte. Vi er en gruppe mennesker som har sluppet nesten alt vi har i hendene for å få fakta fram på bordet. Og vi har konkludert med at måten siloen er blitt løst på ikke er til byens beste.

– MANGEL FOR FORSTÅELSE

Harald Furre ble både lattermild og oppgitt over budet som kom onsdag kveld.

– Jeg kan umiddelbar­t slå fast at det naturligvi­s er saerdeles useriøst å tro at man kan kjøpe en kommunal eiendom, eid av havnevesen­et, for å deretter omsette omreguleri­ng til boliger og ha en budfrist på noe sånt, sier Furre.

– Det viser en komplett mangel for forståelse for hvordan samfunnet fungerer.

Han er derimot ikke sjokkert over budet fra Brandsdal.

– Jeg har sluttet å bli sjokkert over hva som kommer fra den kanten, sier han.

Faedreland­svennen jobbet i går med å få assisteren­de havnedirek­tør, Thomas Granfeldt, sitt svar på budet til Einar Øgrey Brandsdal. Det var ikke klart da avisa gikk i trykken, men du kan følge utviklinge­n på fvn.no.

 ?? FOTO: MATS JOHANNESEN ?? Einar Øgrey Brandsdal, administre­rende direktør og eier av Brandsdal Group, har tidligere sagt at det er en skandale å bruke over en halv milliard på «byens desidert styggeste bygg». Nå vil han kjøpe bygget.
FOTO: MATS JOHANNESEN Einar Øgrey Brandsdal, administre­rende direktør og eier av Brandsdal Group, har tidligere sagt at det er en skandale å bruke over en halv milliard på «byens desidert styggeste bygg». Nå vil han kjøpe bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway