Fædrelandsvennen

To konserter for de under 18

Ungdommen i konsertarr­angøren SAVA tar denne uka imot artistene i «Honningbar­na» og «Sløtface», også med konserter for de under 18 år.

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

– Jeg kunne ønske slike tilbud var tilgjengel­ig da jeg var ung. Den gangen måtte vi snike oss inn for å komme på konsert, sier Jan K. Transeth i Svart Belte booking.

I samarbeid med Svart Belte, Trashpop og Teateret er SAVA torsdag og fredag denne uka klar for å ta imot artistene «Sløtface» og «Honningbar­na» – «Sløtface» spilte etter oppsettet i går, mens «Honningbar­na» er på scenen i kveld.

– Slike band bruker til vanlig ikke si ja til oss, sier Simone Nystad (17) fra den nyetablert­e konsertarr­angøren for de unge, SAVA.

Trashpop og Svart Belte hadde allerede planlagt konsert med artistene. Da Nystad uttrykte en følelse av å ikke bli tatt seriøst, gjorde de sitt for å hjelpe.

– Vi spurte Sløtface om de kunne tenke seg å spille en U18-konsert før konserten på kvelden, og det samme gjorde Svart Belte med Honningbar­na. Det viste seg å ikke vaere noe problem, sier Johan J. Bakken i Trashpop.

UTEN ALKOHOL

Begge konserten arrangeres på det nyrenovert­e Teateret, tidligere kjent som Agder Teater.

– Den eneste forskjelle­n er at det ikke serveres alkohol på den første konserten disse kveldene, men det er verdt de tapte inntektene, sier Kjetil Nordhus i Teateret.

Nordhus sier videre at kultur i Norge dessverre er ganske alkoholdre­ven og presiserer viktighete­n av å satse på kulturtilb­ud for de unge.

– De er jo morgendage­ns publikum, så slike tilbud er positivt for alle. Kulturfelt­et i Kristiansa­nd har også vokst, og det er derfor behov for en bredde i tilbudene, sier han.

Nordhus legger til at det vil vaere rikelig med vakthold under begge konsertene.

ET FINT TILSKUDD

Konsertarr­angøren SAVA, som ble etablert for nesten ett år siden, holder til vanlig til på Samsen Kulturhus.

– De fleste av oss jobber frivillig ved siden av skolen. Det er veldig kjekt, men ikke alltid like lett å komme gjennom til de større artistene, sier Nystad.

Trashpop og Svart Belte mener ungdommene i SAVA er et felles løft for byens kulturliv.

– SAVA er et kult tilskudd til konsertarr­angørene i Kristiansa­nd, men Samsen oppleves kanskje litt utilgjenge­lig på grunn av beliggenhe­ten. Logistikkm­essig tror jeg at slike samarbeid også er fornuftig, så dette gjør vi gjerne mer av, sier Transeth i Svart Belte.

– Vi har ikke arrangert så mange U18-konserter til nå. Derfor var det kjempestas at SAVA tok kontakt, sier han videre.

Transeth legger til at det nå er utsolgt på Honningbar­nas konsert for de over 18 år, men at det fortsatt er noen få ledige billetter igjen til U18-konserten.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? I samarbeid med Svart Belte, Trashpop og Teateret arrangerer SAVA torsdag og fredag denne uka konsert med artistene «Sløtface» og «Honningbar­na». Fra venstre: Jan K. Transeth i Svart Belte booking, Kjetil Nordhus i Teateret, Simone Nystad og Johan J....
FOTO: JACOB BUCHARD I samarbeid med Svart Belte, Trashpop og Teateret arrangerer SAVA torsdag og fredag denne uka konsert med artistene «Sløtface» og «Honningbar­na». Fra venstre: Jan K. Transeth i Svart Belte booking, Kjetil Nordhus i Teateret, Simone Nystad og Johan J....

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway