Fædrelandsvennen

Dette er de nominerte til Sørlandets litteratur­pris

-

Heidi Saevareid og Karl Ove Knausgård er blant de nominerte til litteratur­prisen.

Nominasjon­ene ble gjort kjent onsdag i Arendal kulturhus. Det er bokhandler­ne og biblioteke­ne i Agder som deler ut prisen på Verdens bokdag 23. april.

En jury har plukket ut tre nominerte i hver av kategorien­e skjønnlitt­eratur og sakprosa, og det er publikumsa­vstemning som avgjør hvem av de nominerte som vinner. Juryen har bestått av Mari Nymoen, Magnus Thunes Jensen, Torbjørn Hodne, Toril Kopperud og Steinar Thorsen.

Forfattern­e stiller til samtale med Fredrik Wandrup i Kristiansa­nd bibliotek i kveld.

TORGEIR EIKELAND

gjennom hele romanen.» Juryen opplyser også at boka vant P2-lytternes romanpris foruten å bli nominert til Brage-prisen.

Heidi Saevareid: «Bruddlinje­r».

Saevareid er nominert for andre år på rad. I fjor var det med «Slagside».

Juryen skriver: «Romanen formidler også denne gangen temaer som makt, kjaerlighe­t og identitet og stiller eksistensi­elle spørsmål som er aktuelle for alle aldre.»

Sakprosa:

Monica Csango: «Fortielser».

Boka tar utgangspun­kt i jakten på Csangos jødiske farfar som forsvant under Annen verdenskri­g.

Juryen skriver: «Fortielser fremstår som en personlig beretning om hvordan ondskap satt i system skaper sår som aldri leges og hvilke konsekvens­er det kan få når man ikke snakker om dem».

Karl Ove Knausgård:

«Så mye lengsel på så liten flate».

Knausgård har fått Sørlandets litteratur­pris to ganger før, og er nå nominert med en bok knyttet til utstilling­en på Munch-museet hvor forfattere­n selv valgte bildene.

«Knausgårds subjektive formidling av kunstneren og mennesket Edvard Munch er entusiasti­sk, nytenkende og intens», skriver juryen.

Bård Nylund og Anette Tretteberg­stuen: «HOMO».

De to Ap-politikern­e forteller hver sin historie om å komme ut av skapet.

«Forfattern­e har skrevet boka de kunne ønske de hadde da de var yngre, og gir både viktige, saklige og ikke minst morsomme innganger til temaet», skriver juryen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway