Fædrelandsvennen

Norge tapte curlingthr­iller

- ØYSTEIN JOREM

Norges mixedlag i curling slo Canada i sin første kamp, men tapte så en dramatisk kamp mot OAR.

Mixed-laget vant 9-6 mot Canada. Den andre kampen var mot OAR, eller russiske utøvere under olympisk flagg.

Første omgang var så tett at kampdommer­en måtte tilkalle hoveddomme­ren for å få en endelig avgjørelse. Til slutt ble de enige om at det ikke var mulig å skille de to steinene, og dømte omgangen uavgjort.

Dramatikke­n fortsatte i andre omgang. På øyesyn var det umulig å skille de to beste steinene, så dommerne nok en gang måtte opp med måleverktø­yet. Denne gangen ble det russiske laget dømt til seier i omgangen.

Skaslien og Nedregotte­n slo tilbake i den tredje omgangen og tok ett poeng. I fjerde omgang var de i ferd med å stjele poeng, men en litt dårlig sistestein lagt av Skaslien ga det russiske laget det ene poenget.

De russiske utøverne tok også det neste poenget, før Norge reduserte i den sjette omgangen. Russerne hadde en glimrende mulighet til å gjøre det svaert vanskelig for Norge i den nest siste omgangen, men en litt hard stein førte til at Norge stjal et poeng. Nedregotte­n kostet den russiske steinen ut av senteret.

Dermed sto det 3–3 før den siste og avgjørende omgangen. Russland hadde den siste steinen, og hadde dermed overtaket. Før de siste steinene i omgangen lå de best an til å ta seieren.

Men Kristin Moen Skaslien satte en helt perfekt sistestein, og før den aller siste steinen i kampen var det Norge som hadde overtaket.

Men på den siste steinen klarte russerne å dytte den beste norske steinen noen centimeter, og dermed gikk de av med seieren 4–3.