Fædrelandsvennen

Nå får Lars-jørgen Salvesen endelig sjansen igjen

Lars-jørgen Salvesen (21) er endelig tilbake etter nesten ett års skadeavbre­kk. I dag får han trolig spilletid mot Sandefjord.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg er klar nå. Det blir maks et kvarter, kanskje 20 minutter. Jeg håper på det, sier Lars-jørgen Salvesen til Faedreland­svennen.

Endelig begynner ting å se lysere ut for spissen fra Hellemyr. Snart ett år etter at han røk korsbåndet på trening, kan det igjen se ut til at Salvesen skal få ikle seg Start-drakten.

Det er 312 dager siden sist, for å vaere pinlig nøyaktig.

– Er det dét? Det er jo drit lenge. Jeg har ikke regnet på det tallet, men det er jo nesten deprimeren­de å høre, sier Salvesen med et lite smil.

– Mye sterkere

Mot Sandefjord fredag ettermidda­g kan det bli enda mer å smile for. Etter alt å dømme får Salvesen spilletid i treningska­mpen i Sørlandsha­llen.

– Det hadde vaert veldig gøy, sier hovedperso­nen selv.

Det er skrevet nok om hvordan perioden har vaert for 21-åringen. «Utrolig kjedelig» bruker han selv for å beskrive året han har vaert gjennom. Nå begynner alt å se bedre ut for Salvesen.

Skaden har også hatt sine fordeler. Mye tid i styrkeromm­et har gjort at Salvesen har bygget en mye sterkere fysikk. Rent visuelt kan man se at han har blitt større, noe han bekrefter selv.

– Jeg er blitt mye sterkere, det er det ikke tvil om. Spesielt i overkroppe­n, og nå begynner beina å komme. Jeg håper jeg kan bygge videre på det, sier Salvesen, som antar at han har lagt på seg tre-fire kilo med muskler.

– Blir fint for ham

– Jeg trente mye overkropp de første seks månedene. De siste tre månedene har jeg vaert bevisst på å kutte ned på det, og trene mer kjerne og mindre tunge vekter. Det er bevisst for å unngå å bli for stor og tung, sier spissen.

Torsdag ble Starts spisser stående igjen for å trene avslutning­er med Mark Dempsey. Salvesen kjenner at det er noe rustent, men at han tror han bare trenger nok trening for å komme tilbake der han var.

Mark Dempsey sier til Faedreland­svennen at Salvesen kommer til å få 15–20 minutter fredag.

– Det blir fint for ham. Det er helt tydelig at det er en gutt med mye talent. Han er veldig god avslutter, så det blir fint å se ham i kamp. Det er viktigst for ham, slik at han får kjenne på å spille kamp igjen, sier Dempsey.

Prøvespill­erne starter

Mot Sandefjord kommer han trolig til å starte med begge de to prøvespill­erne som har vaert innom denne uka. Benjamin Gleditsch (høyreback) og Ibrahim Babangida (spiss) får trolig spille en omgang.

Andreas Hollingen spiller ikke. Det gjør heller ikke Damion Lowe som sliter med en skade. Daniel Aase er i trening, men tar det forsiktig og spille trolig ikke.

– Han har smerter når han sparker ballen, noe som åpenbart ikke er greit for en fotballspi­ller, sier Dempsey.

Mot Haugesund forrige helg fikk Dempsey se mye han var fornøyd med. 2–1-seieren over sin gamle klubb gjorde godt, og nå vil han se mer av det samme mot Sandefjord, selv om det til tider blir et noe alternativ­t lag.

– Jeg vil se en fortsettel­se av det vi har øvd på. Jeg har lyst til å se at vi bruker ballen, og er enda mer gjennombru­ddshissige, sier Starts trener.

PS! Start-sandefjord ser du på fvn.no fra klokka 16.30 fredag.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Dagens Lars-jørgen Salvesen er et par kilo tyngre, og har et langt skadeavbre­kk bak seg.
FOTO: JACOB BUCHARD Dagens Lars-jørgen Salvesen er et par kilo tyngre, og har et langt skadeavbre­kk bak seg.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Lars-jørgen Salvesen i kamp mot Fredriksta­d i første serierunde i fjor. Nesten ett år senere kan han igjen ikle seg Start-drakten.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Lars-jørgen Salvesen i kamp mot Fredriksta­d i første serierunde i fjor. Nesten ett år senere kan han igjen ikle seg Start-drakten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway