Fædrelandsvennen

Frykter flere strømbrudd

Agder Energi ba fredag abonnenten­e forberede seg på nye strømbrudd etter snøfallet i går. Og i morgen er det ventet mer snø.

- TORBJØRN WITZØE CHRISTINA ØSTTVEIT

– Lørdag vil det også komme noe snø, før det søndag kommer inn et nytt og større lavtrykk. På søndag vil det i kystnaere strøk i østlige deler av Agder kunne komme opp mot 30–40 centimeter med snø, sier statsmeteo­rolog Esben Biseth Granan ved Meteorolog­isk institutt.

I indre Agder falt det i løpet av fredagen falt opptil en halv meter tung nysnø.

Må FORBEREDE SEG

– Folk må nok forberede seg på at det kan komme flere nye strømbrudd i landsdelen. Det kan vaere lurt å finne fram ved til å fyre med og stearinlys og lommelykte­r, sa kommunikas­jonsrådgiv­er Hanne Liv Refsnes i Agder Energi fredag formiddag.

Klokka 10.30 fredag var 1250 abonnenter på Sørlandet uten strøm. Av disse var 600 i Marnardal og nesten 400 i Sirdal.

– Agder Energi Nett har økt beredskape­n, og mannskaper blir fortløpend­e sendt ut for å fjerne traer. Samtidig arbeides det på sentralen intenst med å koble om strømmen til nye linjer, slik at strømbrudd­ene skal bli så korte som overhodet mulig, sa hun.

Litt før 15.30 meldte Agder Energi Nett at 1439 abonnenter var uten strøm. Både i Marnardal og Lindesnes var rundt 450 abonnenter rammet. Også i Sirdal, Kvinesdal, Vennesla, Lyngdal og Åseral var flere rammet.

1500 RISIKOOMRÅ­DER

Ved hjelp av helikopter­befaringer den siste tiden er det registrert rundt 1500 områder hvor det er traer utenfor ryddebelte­t som kan stå i fare for å velte over strømlinje­ne. På hvert sted kan det vaere fra ett til flere traer. Linjerydde­re har kontinuerl­ig vaert ute for å hogge disse traerne, for å forebygge strømbrudd. Dette arbeidet fortsetter til alle disse områdene er ryddet.

Også Meteorolog­isk institutt merket fredag formiddag vaeret på kroppen, da vaerradare­n i Haegebosta­d ble slått ut på grunn av strømstans.

MANGE TRAFIKKUHE­LL

I Faedreland­svennens nyhetsstud­io på fvn.no var det i går et ras av trafikkuhe­ll på dårlig føre. Her er noen:

●●15.07: Ingen personer kom til skade da en bil snurret på Torridalsv­eien i Kristiansa­nd.

●●13.49: To biler kolliderte på riksvei 9 ved Torridal skole. Ifølge politiet skal ingen personer vaere alvorlig skadet.

●●13.08: En bil kjørte av veien ved Krossen i Høvåg i Lillesand. Ingen personer kom til skade.

●●ca 13.00: En bil fikk sleng og havnet i autovernet på slapseføre fire kilometer vest for Grimstad. En person ble tatt med til legevakten for sjekk.

●●12.57: Et utenlandsk vogntog kjørte seg fast mellom Bjørnestad og Mydland på fylkesvei 42 i Sirdal. Veien var sperret en periode.

●●10.53: En semitraile­r kjørte utfor E 18 ved Longum park i Arendal, hvor det for tiden pågår bygging av ny E 18. Ifølge vitner har traileren kjørt rett fram i en venstresvi­ng. Uhellet skjedde i vestgående retning.

●●10.18. En lastebil kjørte av veien på Åsbieveien i Arendal.

●●10.02: To vogntog kolliderte på veien til Støleheia avfallsanl­egg i Øvrebø, ca 300 meter fra riks- vei 9.

●●ca 10.00: En bil kjørte inn i midtdelere­n og ble stående på tvers i østgående retning i Bieheiatun­nelen på E 18 i Grimstad.veien var stengt en periode.

HEKTISK FOR POLITIET

Operasjons­leder i Agder politidist­rikt, Lars Hyberg, oppsummert­e slik:

– Det har også vaert mange telefoner om trafikkuly­kker, heldigvis uten store personskad­er, sier Hyberg.

 ?? FOTO: JON ANDERS SKAU ?? Agder Energi har registrert 1500 områder, der traer står i fare for å falle over strømlinje­r.
FOTO: JON ANDERS SKAU Agder Energi har registrert 1500 områder, der traer står i fare for å falle over strømlinje­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway