Fædrelandsvennen

Milo (5) reddet etter 45 minutter i vannet

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Da Ørnulf Nandrup (85) gikk tur med hunden Milo fredag ettermidda­g, holdt det på å gå galt. Nå er han full av lovord om brannvesen­ets innsats.

– Jeg kan ikke annet enn å vaere takknemlig, sier Ørnulf Nandrup til Faedreland­svennen.

I fire måneder har han hatt den italienske vannhunden, som har navnet Milo. De bor på Drangsholt i Kristiansa­nd, og fredag var de ute og gikk den vanlige ettermidda­gsturen langs Topdalselv­a.

– Vi gikk langs elva. Milo er en italiensk vannhund, og liker å snuse rundt vannet. Det var tynn is og plutselig falt han igjennom. Etter hvert begynte han å pipe og var ganske fortvilet, forteller Nandrup.

– Jeg fikk ringt politiet, som igjen tok kontakt med brannvesen­et. De kom med en stige og fikk lirket Milo på land, fortsetter han.

REDDET MED STIGE

Da brannvesen­et hadde fått den fem år gamle hunden på land, hadde den kavet 45 minutter i vannet. Hunden gikk gjennom isen ved Foss bru.

– Jeg stod hjelpeløs langs vannkanten. Jeg har blitt 85 år og turte ikke gå ut på isen. Heldigvis er Milo en intelligen­t hund. Da brannvesen­et kom, skjønte han etter hvert at han kunne få feste på stigen. Jeg var overbevist om at dette ville gå bra, sier den lykkelige hundeieren.

Mannskaper fra Kristiansa­ndregionen brann og redning, avdeling Birkenes, kom først til stedet. De fikk også støtte av redningsdy­kkere fra Kristiansa­nd.

– Vi rykket ut med to mann da vi fikk melding om at en hund hadde gått gjennom isen. Det var et åpent råk under broa, sier utryknings­leder Andreas Hansen, i KBR Birkenes.

– EN GOD FØLELSE

Hansen forteller at det gikk få minutter fra de ankom stedet til hunden var på land. Der ble den gjenforent med eieren, og brakt inn i et varmt hus.

Ørnulf Nandrup roser brannvesen­ets innsats.

– De kom med fire mann, og var alle full av omsorg. Man skulle tro at det dreide seg om en større sak enn en hund. Jeg er veldig takknemlig, og det er utrolig bra at alt endte godt, sier Nandrup.

 ?? FOTO: KBR BIRKENES ?? Ørnulf Nandrup (85) roser brannvesen­et som reddet hunden Milo, da den hadde gått gjennom isen i Topdals-elva.
FOTO: KBR BIRKENES Ørnulf Nandrup (85) roser brannvesen­et som reddet hunden Milo, da den hadde gått gjennom isen i Topdals-elva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway