Fædrelandsvennen

Godt besøk rundt bordene

Det vrimler av folk på Kristiansa­nds utesteder under «Spis ute-uka». Vi tok tempen på stemninga en kveld på byen.

- TEKST: KAMILLA RUDBERG

Agnes Stølen (17) hadde tatt med moren Ingrid Stølen (47) ut på middag på Bønder i Byen. Og matvalget falt, kanskje naturlig nok, falt på kyllingsal­aten.

– Den er en av favorittre­ttene våre i byen, sier Stølen, men utelukker ikke at de skal prøve noe nytt før uka er omme.

– Dette er jo en god unnskyldni­ng for å gå ut og spise, sier mamma Stølen, og innrømmer at det er noe de ikke gjør så ofte.

TRAVELT På JOBB

– Vi har lagt omtrent 130 retter med kyllingsal­at siden klokka to i dag, sa kokken Glen Svensson på Bønder i Byen da vi svingte innom i 18-tiden onsdag kveld.

Han og kokken Caroline Wilson jobber iherdig for å få ut flere tallerkene­r med kyllingsal­at. De koster hundre kroner, og kokkene fresher opp retten med tomatmarme­lade, syltet eple, rødkålsala­t og estragonma­jones i lyntempo. Svendson synes stemninga på kjøkkenet er hektisk, men god.

– Det er jo litt ensformig, da. Men så er de aller fleste fornøyd med kyllingsal­aten, smiler han.

TAR SEG OPP MED FOLK

Litt lenger ned på Torvet kjenner også Jonas B. Gundersen på trykket. På restaurant­en summer det godt, og rettene fyker ut av kjøkkenet. – Det er en helt ny restaurant og et helt nytt konsept på den tidligere «Spis for 100»-uka. Det blir spennende å se hvor mange som henger igjen på hundrelapp­en, sier restaurant­leder Nadia Myro.

Hun synes det er ekstra stas med «Spis ute-uka» etter to år med stengte dører, grunnet byggingen på Torvet.

ENDTE OPP MED BURGER

Gustav Bergkvist (32), Linn Wehus (28) og sønnen Gabriel Bergkvist (2) tok middagen på Jonas B. Gundersen onsdag kveld. De spiser gjerne mer ute enn til vanlig når byens utesteder tilbyr retter til hundrelapp­en.

– Det er faktisk første gang denne uka, men tidligere har vi vaert ute flere ganger, sier de, og er fornøyde etter to burgere og spaghetti carbonara for en hundrelapp til sønnen.

– Vi hadde tenkt til å prøve noe nytt, men så endte vi opp med burger, ler de.

SPISER UTE FOR TREDJE GANG

Hos Naboen velter det inn folk gjennom inngangsdø­ra når Faedreland­svennen er innom.

– Det er veldig gøy. Det er fullt av folk, det er kø i døra og det detter inn folk. Det er morsomt, sier Marianne Magnussen (41) og ler.

Hun har tatt med seg Terje Magnussen (44) og venneparet Trude Hannestad (47) og Lars Hannestad (50) til Hos Naboen. Her nyter de hver sin 170 grams hamburger til hundre kroner.

– Det er tredje dagen vi spiser ute nå, sier Magnussen, og forteller at de tidligere har vaert på Slakter Sørensen og på Amigos.

På kjøkkenet på Hos Naboen jobber kokken Tarek Taha iherdig for å få klar burgere med aioli, salat og pommes frites til sultne gjester.

– Det er hektisk, rekker han å si, før han spinner rundt og gjør klar en ny bestilling.

 ?? FOTO: KAMILLA RUDBERG ?? Ingrid Stølen (47) med datteren Agnes Stølen (17).
FOTO: KAMILLA RUDBERG Ingrid Stølen (47) med datteren Agnes Stølen (17).
 ?? FOTO: KAMILLA RUDBERG ?? Glen Svensson på Bønder i Byen får god trening i å lage kyllingsal­at under «Spis ute-uka».
FOTO: KAMILLA RUDBERG Glen Svensson på Bønder i Byen får god trening i å lage kyllingsal­at under «Spis ute-uka».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway