Fædrelandsvennen

Pensjonist­partiet snur om siloen

-

Men vi håper at man er villig til å vurdere en rimeligere løsning og at kunsten forblir i Kristiansa­nd.

●●Tirsdag 6/2-18. hadde Pensjonist­partiet styremøte, og det ble gitt en grundig orienterin­g om saken, bl.a. ble skrivet fra Grundekjøn lagt frem.

I utvikling av saken har man fått tilgang på nye opplysning­er, som har vaert helt avgjørende for vedtaket i P.P. Styret var enstemmig i avgjørelse­n, men styret var også enstemmig om at man skulle arbeide for å beholde kunsten i Kristiansa­nd, men det må finnes en rimeligere variant. Man har videre vurdert kunstsiloe­ns budsjett, og finner dette urealistis­k med hensyn til besøkstall.

Man bruker 150 000 besøkende, mens gjennomsni­ttet i Oslo for Astrup Fearnley i 2016 og -17, samt Munch-museet i 2016 og -17, samt Nasjonalmu­seet i 2016 og -17, og til sist Hennie Onstad-museet i årene 2016 og -17, som har et gjennomsni­tts besøkstall på 140375. Selvsagt skal man budsjetter­e optimistis­k, men dog realistisk.

Så til Kunstsiloe­n, hvor man opererer som om tomten allerede var ervervet og stipulert med 15 mill, mens Kilden ble solgt for ca. 75 mill., men havnestyre­t/adm er uvitende? Vi er også av den formening at saken i det store og hele kunne vaert mer ryddig behandlet.

Ansettelse av direktør til 3 mill i året, overstiger alle lokale offentlige stillinger, selv rådmann og ordfører i Kristiansa­nd kommune. Dette kan lett skape en presidens som ikke er ønskelig.

Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r i fylkesting­et i Vest-agder har fremmet et relevant forslag som har skapt en del misnøye i partiet, men vi lever i et demokrati og må ha lov å ha delte meninger. Vi synes forslaget er kreativt og bra, så får vi se på avstemning­en i fylkesting­et. Dette er også støttet av 4 representa­nter fra Krf, forstår vi.

Pensjonist­partiet tror at kunstsiloe­n kunne blitt et spennende prosjekt, men ikke for en hvilken som helst pris, og kommunalt ansvar. Vi anmoder styret om å vurdere et alternativ­t forslag, om man ikke kan møte forslaget fra Arbeiderpa­rtiet i fylkesstyr­et.

ODD SALVESEN, gruppelede­r Pensjonist­partiet, Kristiansa­nd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway