Fædrelandsvennen

Avslag på Brandsdals silo-bud

Einar Øgrey Brandsdal fikk avslag på budet på siloen. Han mener avslaget må tolkes slik at heller ikke SKMU kan kjøpe bygget.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

Det var onsdag det ble kjent at Einar Øgrey Brandsdal hadde lagt inn bud på 50 millioner kroner for siloen på havna. Det er den samme siloen hvor SKMU ifølge planene skal bygge Kunstsilo for 530 millioner kroner.

Dette prosjektet har Brandsdal engasjert seg sterkt mot, og onsdag sendte han selv inn bud på bygget med budfrist fram til 13.februar. Forutsetni­ngen for budet var at tomta reguleres om til boligformå­l slik at han eventuelt kan selge den videre og gi overskudde­t til formål for barn og unge.

Avslaget på budet kom fredag formiddag.

Brandsdal mener nå at Havnestyre­t i avslagsbre­vet slår fast at det ikke er aktuelt å selge siloen til SKMU heller.

Det knytter han til følgende formulerin­g:

«UTENFORSTÅ­ENDE»

«Som kjent har det over lengre tid vaert arbeidet med utvikling av naerområde­t rundt siloen gjennom arkitektko­nkurranse og påfølgende omreguleri­ng (som pågår). Området omfatter saerlig kunstsilop­rosjektet og kulturskol­en, samt naeringsei­endom. Private og offentlige aktører er involvert i prosjektet, som har kommet ganske langt.

På denne bakgrunn må vi meddele at det for tiden ikke er aktuelt med salg av siloen til utenforstå­ende interessen­ter.»

– De skriver at det ikke er aktuelt med salg av siloen til utenforstå­ende interessen­ter. Det betyr at de ikke kan selge hverken til meg eller til SKMU. De er også å regne som en utenforstå­ende interessen­t i denne sammenheng­en. Faktum er at jeg er den eneste som har lagt inn bud på denne eiendommen, og jeg vet at det ikke har vaert lagt inn noe bud fra SKMU på den. Det at SKMU likevel har kjørt en arkitektko­nkurranse på annen manns eiendom bør vaere klinkende likegyldig i denne saken, sier Brandsdal.

– Så det du har oppnådd med dette budet er egentlig å få bekreftet at SKMU heller ikke kan kjøpe bygget?

– Ja, det stemmer, sier Brandsdal.

«HANS TOLKNING»

– Det må vaere hans tolkning. Dette må vaere et moment vi får vurdere når saken kommer til behandling i havnestyre­t. Jeg har ikke tenkt på det på den måten, sier havnestyre­leder Pål Harv (H).

– Men i prinsippet er det vel riktig at SKMU og Brandsdal er like mye å regne som «utenforstå­ende»?

– Ja. Men samtidig er det jo også slik at dette er et bygg som er regulert til kulturform­ål og som er vernet. Dersom det skal reguleres til boligformå­l må også andre interessen­ter få komme på banen, slik som for eksempel Kanalbyen, sier Harv.

– Ja, det er selvfølgel­ig helt greit for meg, sier Einar Øgrey Brandsdal.

Havnestyre­leder Pål Harv sier ellers at tidsfriste­n på seks dager var sterkt medvirkend­e til avslaget:

– Jeg har aldri hørt om at en kommunal eiendom har blitt budt på og solgt innen seks dager slik fristen på dette budet var satt. Vi hadde ikke noen annen mulighet, sier Harv.

– Er avslaget styrebehan­dlet? – Nei, det var det ikke tid til. Men styremedle­mmene fikk svaret til gjennomsyn i går kveld, sier Harv.

 ?? FOTO: MATS JOHANNESEN ?? Einar Øgrey Brandsdal fikk ikke kjøpe siloen.
FOTO: MATS JOHANNESEN Einar Øgrey Brandsdal fikk ikke kjøpe siloen.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Havna ville ikke ha Einar Øgrey Brandsdals 50 millioner kroner for dette bygget.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Havna ville ikke ha Einar Øgrey Brandsdals 50 millioner kroner for dette bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway