Fædrelandsvennen

Nytt på seriefront­en

Sci-fi, krim og humor – både Netflix og HBO Nordic har mye spennende serier på premiereli­sta i februar.

- FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

Er det egentlig noe annet å gjøre enn å se på tv i februar? I tilfellet vil jeg helst ikke vite hva det er når det er så mye nytt på tv.

●●På Netflix er en av de største satsingene science fiction-serien «Altered Carbon» med blant andre Joel Kinnaman («Snabba Cash», «The Killing») på rolleliste­n. Serien er basert på cyberpunk noir-boken av Richard K. Morgan, og handlingen finner sted 300 år fram i tid. Døden er ikke lenger permanent. En av dem som har hatt hjernen liggende på is i noen århundrer, er en elitesolda­t som våknes til liv i en ny kropp. Men for å få fortsette å leve, må han løse et mord.

●●De fortsetter i sci-fi-sjangeren med serien «Mute», om en stum bartender som tar opp kampen med lokale gangstere for å finne ut hva som skjedde med partneren hans. Serien har en spennende rolleliste med blant andre Alexander Skarsgård («True Blood», «Big Little Lies»), Justin Theroux («The Girl on the Train») og Paul Rudd («Ant-man) i fremtreden­de roller.

●●Selv om «The Frankenste­in Chronicles» ikke er en ny serie, er den ny på Netflix. Seriens to første sesonger vil vaere tilgjengel­ig fra

20. februar, og har mer eller mindre fått kultstatus siden premieren i 2015. Sean Bean («Game of Thrones») spiller rollen som John Marlott, en politimann som tråler Londons gater i 1927 på jakt etter en drapsmann. Serien er fornyet for en tredje sesong.

●●I tillegg byr Netflix på humor og 90-tallsnosta­lgi i «Everything Sucks», og krimdrama i «Seven Seconds» om de menneskeli­ge historiene bak overskrift­ene.

●●På HBO Nordic er det også spennende ting på gang i februar. Fra den Oscar- og Emmy-vinnende serieskape­ren Alan Ball («True Blood» og «Six Feet Under») kommer den nye serien «Here and Now», med Oscar-vinner Holly Hunter og Golden Globe-vinner Tim Robbins i hovedrolle­ne. Serien som har premiere 12. februar, er et ganske mørkt drama, men ikke uten humor og med en følelse av noe overnaturl­ig eller mystisk. Serien tar for seg dagens USA fra en multietnis­k, og en smule dysfunksjo­nell, families synspunkt.

●●Fra NBC har HBO sikret seg den nye komiserien «A.P. Bio», som handler om Harvard-forskeren Jack Griffin (Glenn Howerton) som ender opp som laerer, en jobb han absolutt ikke ønsker. Derfor finner han ut at han kan bruke de flinkeste elevene sine til å fremme egne interesser. «Saturday Night Live»-trioen Seth Meyers, Mike O’brien og Lorne Michaels står bak serien, så det lover jo bra.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? Bildet er av Joel Kinnaman i «Altered Carbon».
FOTO: NETFLIX Bildet er av Joel Kinnaman i «Altered Carbon».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway