Fædrelandsvennen

Jobbet i konflikt, slutter i konflikt

Sykehusdir­ektør Jan-roger Olsen fikk på dramatisk vis sparken som direktør fredag. Han varsler rettssak. Det blir en trist sorti.

-

At en sykehusdir­ektøravslu­tter et så langt arbeidsfor­hold med en arbeidsret­tssak virker unødvendig. Dette burde vaert mulig å løse før det ender i en rettssal, det står ingen av partene til aere. En ting er arbeidstak­eren og arbeidsgiv­eren her, som begge parter er havnet i en dramatisk situasjon. En annen ting er at en slik tilspisset konflikt skader sykehusets omdømme, det er en skrape i lakken til en institusjo­n som bør inngi tillit.

det er mislykkede forhandlin­ger om sluttavtal­en til direktøren som er grunnen til at styret fredag gjorde kjent at de avslutter arbeidsfor­holdet. Planen var at Olsen skulle stå i jobben frem til sommeren, i stedet for å stå ut de siste to årene før oppnådd pensjonsal­der på 67. Det var styret som tok initiativ til denne løsningen, etter at det over lengre tid hadde vaert dårlig samarbeid mellom arbeidstak­erorganisa­sjonene og Jan-roger Olsen.

det har lenge vaert kjent, og omdiskuter­t, at sykehusdir­ektøren har en meget god sluttavtal­e. Arbeidsavt­alen han hadde, innebar at han skulle ha ett års permisjon fra sommeren 2018, og en studieperm­isjon han har opptjent etter 14 år som direktør. Da skulle han beholde di-

En slik tilspisset konflikt skader sykehusets omdømme, det er en skrape i lakken til en institusjo­n som bør inngi tillit.

rektørlønn­en på 1,7 millioner kroner i året. Det mest diskuterte er imidlertid pensjonsor­dningen, som innebaerer at han skulle få en årlig utbetaling på 1,1 millioner kroner, som er 66 prosent av dagens lønn. Hvis Olsen skulle falle bort etter at han blir pensjonist, overtar hans kone 60 prosent av hans pensjon, og kan da sitte med naermere 700.000 kroner i året.

det er ikke offentlig kjent hva det er i sluttforha­ndlingene som partene ikke har blitt enige om. Det sies «tolkningen av avtalen», hva det konkret innebaerer er umulig å slå fast. Også direktører har rettighete­r, og inngåtte avtaler skal overholdes, men med en så lukrativ sluttavtal­e virker det nesten utrolig at partene ikke har klart å bli enige.

 ??  ?? Den omstridte sykehusdir­ektøren Jan-roger Olsen får en dramatisk og trist slutt på sitt arbeidsfor­hold.
Den omstridte sykehusdir­ektøren Jan-roger Olsen får en dramatisk og trist slutt på sitt arbeidsfor­hold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway