Fædrelandsvennen

Drømmer om Ol-medalje

Nesten hver dag kjører Håvard Vad Petersson fra trening på Idda Arena til jobb på Sørlandsse­nteret. Nå går han for norsk Ol-medalje i curling.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg trener ofte inntil seks dager i uka her i Idda Arena, sier Håvard Vad Petersson – som lørdag morgen klokka 06.05 spiller Norges fjerde kamp i OL.

34-åringen har både Ol-sølv fra 2010 og Vm-gull fra 2015. I disse olympiske lekene har Norge fått en litt trå start – men etter to tap, slo de tilbake med seier mot Sør-korea fredag.

34-åringen er ikke sørlending, men er kanskje i ferd med å bli det? Han har i alle fall vaert bosatt i Arendal siden 2011. Aller helst skulle han hatt hall i Arendal, men med jobb på Sørlandsse­nteret er det slett ingen ulempe at det står en curlinghal­l på andre siden av Kristiansa­nd.

– Kona hadde lenge hatt lyst til å flytte hjem til Arendal, men jeg var avhengig av å flytte et sted hvor jeg kunne trene. Men da de bygde hall her var det problemet løst. Og så lenge jeg jobber på Sørlandsse­nteret går det fint å kjøre til Idda. Jobben starter ikke før klokka 10 så da rekker jeg å trene før jobb, sier curlingspi­lleren som driver både Smoothie Exchange og Funky Frozen Yogurt på Sørlandsse­nteret.

– ISEN BLIR BEDRE OG BEDRE

Vad Petersson represente­rer Snarøen Curling Club, men grunnlaget legger han alene i Idda Arena.

– Isen her blir bedre og bedre for hvert år, og det siste året har isen vaert veldig glatt, og det er det viktigste. Medlemmene i klubben her blir flinkere og flinkere, og da stiller de også større krav til isen. Det er en utvikling jeg har håpet på. Det er også kommet en del ildsjeler som klubben er helt avhengig av. På sikt er det ikke utenkelig at Christians­sands Curling Club også kan avle frem Ol-utøvere, sier Vad Petersson, og legger til:

– Ismessig ligger ikke forholdene her noe etter det gutta har i Oslo.

– FARGESPRAK­ENDE BUKSER

Det er en fin fjaer i hatten til Per Ivar Knutsen, driftsansv­arlig i Idda Arena, som nesten daglig møter de fargesprak­ende buksene til Ol-utøveren.

– Det er sjelden han kommer hit med samme bukser to dager på rad. Men fellesnevn­eren er at de alltid er fargesprak­ende, humrer Knutsen.

Han synes det er artig at en Olutøver bruker isen han selv er ansvarlig for.

– Jeg kommer til å følge ekstra med på det norske curlinglag­et i år, sier Knutsen.

ØNSKER ØKT REKRUTTERI­NG

– Krever det ekstra arbeid av deg for å legge forholdene godt til rette?

– Nei, han liker å preparere sin egen is, og gjør i praksis alt selv. Han hjelper oss til å holde isen på et bra nivå, sier Knutsen.

Selv håper Vad Petersson at stadig flere, ikke minst barna i Kristiansa­nd, får opp øynene for idretten i hans hjerte.

– Foreløpig har jeg ikke hatt overskudd til å involvere meg i klubben her. Men det jeg ser er at jeg ville vaert blant de yngste medlemmene. Jeg håper at noen av ildsjelene i klubben kan starte juniortren­inger her. Det er nok av unger som er inne og prøver seg, sier Håvard vad Petersson.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Håvard Vad Petersson på jobb i Funky Frozen Yogurt som han driver på Sørlandsse­nteret.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Håvard Vad Petersson på jobb i Funky Frozen Yogurt som han driver på Sørlandsse­nteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway