Fædrelandsvennen

Vakkert vintervaer hele ferieuka – så kommer snøen og kulda for fullt

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no

– Det ser ut til å bli en veldig bra vinterferi­euke, med litt sol og kaldere vaer.

Det forteller statsmeteo­rolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorolog­isk institutt.

Men til den som bor litt bortskjemt til, og smått om senn hadde begynt å forberede seg på at det snart kunne komme noe som minner om vår, kommer følgende beskjed:

– På slutten av vinterferi­euka kommer vinteren for fullt med kaldt vaer og store snømengder, mange titalls centimeter med snø. Men det blir tørr snø, sier Fagerlid. – Men det er en uke fram i tid, presiserer han.

VINTERFERI­EN

Men først helgevaere­t og vinterferi­en.

– Dere får ikke kjempemass­e sol, men den kommer. Det blir litt skyet av og til, tidvis også helt overskyet. Men det blir en kald og fin uke med lite nedbør. Litt nedbør, riktignok, over Agder natt til søndag, men resten av uka blir det lite før neste helg, sier han.

KALDT OG LITT SURT

– Temperatur­en synker ned til minus fem. Spesielt om natta kan det bli kjølig, med temperatur­er ned mot ti minusgra- der enkelte steder, sier Fagerlid.

– Dette er et høytrykk med fint vaer, og litt nordøstlig vind langs kysten. Det kan bli litt ubehagelig og surt ytterst ved kysten, som betyr at kulda vil kjennes betydelig kaldere. Men straks man kommer litt inn i landet blir det langt roligere. Men det er bare å finne fram ull og vindtett tøy, sier Geir Ottar Fagerlid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway