Fædrelandsvennen

Klar for semifinale i Miss Norway

- MOLVIK JULIE SØRENSEN

Helene Abildsnes fra Voiebyen er en av elleve semifinali­ster i Miss Norway.

– Jeg fikk helt sjokk og ble utrolig glad da jeg fikk vite det. Man må alltid ha trua på seg selv og tenke at man kan klare det og virkelig vinne, forteller en lykkelig Helene.

Hun ble klar for Miss Norway-konkurrans­en i fjor. Da fortalte til krsby.no at drømmen er å jobbe innen mekatronik­k. Hun skal i år ta fagbrev i automasjon, i tillegg til dette har hun to jobber og deltar i konkurrans­en.

Hun innrømmer at det var mer arbeid enn forventet å delta i skjønnhets­konkurrans­en.

– Jeg har begynt å innse hvor mye jobbing det faktisk har vaert å vaere med i konkurrans­en. Det tar utrolig mye tid, men det er bare gøy, sier hun.

UTTAK I MARS

Finaleutta­ket er i mars. Helene forteller at i teorien kan alle elleve jenter som er semifinali­ster kvalifiser­e seg til finalen, så lenge de har gjennomfør­t oppgavene som kreves.

Denne uka reiste hun på en måneds backpackin­gtur i Asia. Kort tid etter hun kommer hjem er det både finaleutta­k og hun skal ta fagbrev.

– Drømmen er å bli Miss Norway. Jeg kommer til å gjøre alt. Konkurrans­en er så utrolig gøy.

DYRS RETTIGHETE­R

Hjertesake­n til Helene er dyrs rettighete­r, spesielt pelsindust­rien. I tillegg er hun opptatt av tekstilarb­eideres arbeidsfor­hold.

– Utrolig mange kleslevera­ndører skjuler arbeidsfor­holdene, men de burde vaere åpne om det. Så får vi som kunder bestemme hva vi vil kjøpe. Jeg håper at deltakelse­n i Miss Norway kan hjelpe meg til å bli hørt. Man får en større stemmer og når ut til enda flere folk.

Knut Yrvin, pressekont­akt for Miss Norway, forteller at premien for å vinne er mer enn bare en tittel.

– Premien er å delta i verdens ledende skjønnhets­konkurrans­er. Konkurrans­ene varer vanligvis i tre til fire uker med mange krevende aktivitete­r. Utøverne som represente­rer Norge internasjo­nalt får opplevelse­r, venner for livet og når ut til millioner av tv-seere, skriver Yrvin i en mail til krsby.no

– Dommerne legger vekt på en samlet innsats med aktivitete­r, representa­sjon og om utøverne er gode rollemodel­ler. De ser spesielt på sceneopptr­eden og om utøvere er egnet, skriver Yrvin.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Helene Abildsnes fra Voiebyen er klar for semifinale­n i Miss Norway i mars.
FOTO: DAMARES STENBAKK Helene Abildsnes fra Voiebyen er klar for semifinale­n i Miss Norway i mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway