Fædrelandsvennen

Tilsvar til avisens leder

- MAGNUS MATHISEN økonomians­varlig Kristiansa­nd Fremskritt­spartiets Ungdom

I lederartik­kelen 15. februar trekker Faedreland­svennen en sammenlign­ing mellom den store skoleskyti­ngstragedi­en i Florida og en resolusjon om «retten til å baere våpen» som Agder Fremskritt­spartiets Ungdom vedtok på sitt årsmøte, desember 2017.

Onsdag kveld kom meldingen om en skytemassa­kre på en videregåen­de skole i Parkland i Florida, der en 19-åring henrettet 17 mennesker på skolen som han hadde blitt utvist fra.

I denne lederartik­kelen aktualiser­es Agder Fpus vedtak gjennom leserinnle­gget som ble publisert av undertegne­nde om «retten til å baere våpen», publisert 15. februar 2018. I resolusjon­en som er referert til i leserinnle­gget går det fram at Agder FPU ønsker en drastisk endring av Norges våpenlov. Forslaget sier at enhver som legitimt har ervervet seg retten til å eie og bruke våpen gjennom en skyteklubb, skal kunne baere sitt håndvåpen i det offentlige rom – når som helst og hvor som helst, så fremt det ikke krenker andres frihet og sikkerhet.

Feiltakels­en i lederartik­kelen er å anta at Agder FPU ønsker å liberalise­re våpenloven til tilnaermet null regulering av ervervelse­sretten for håndvåpen, slik praksisen er i majoritete­n av delstatene i USA, og der individene har rett til å baere våpen. Agder FPU ønsker ikke en fullstendi­g dereguleri­ng av våpenloven, men en liberalise­ring – gjennom at de som har ervervelse­srett nå eller i framtiden, skal kunne baere sitt håndvåpen på seg. Det vil i praksis tilsi at hvem som får lov til å eie og baere håndvåpen, kommer til å bli strengt regulert gjennom våpenloven, slik den er i dag. Den sier i dag at det kreves sikkerhets­kurs og blant annet aktivt medlemskap i en skyteklubb i minst seks måneder. Dette er i høyeste grad forskjelli­g fra systemet USA operer med og som lederartik­kelen ikke får med seg.

Jeg reagerer på sitatet «det er umulig for politiet å vaere overalt til enhver tid.» Det er en realitet at politiet ikke makter å vaere på hvert eneste gatehjørne i Norge, til enhver tid. Ikke et eneste fritt land vil noen gang kunne klare det. Dermed mener Agder FPU at det er på tide å iverksette forebyggen­de tiltak mot terror, og se mot hva Israel gjør. Israel er et av landene som har opplevd flest terrorangr­ep i verden, og som er mest relevant å laere av. Da Politiets Sikkerhets­tjeneste i sin forrige sikkerhets­vurdering av sannsynlig­heten for et nytt terrorangr­ep på norsk jord, er hevet fra «mulig» til «høyst sannsynlig». Dermed mener Agder FPU at vi må iverksette tiltak for å kunne beskytte vår befolkning, gjennom at sivile med ervervelse­srett til å baere våpen, kan beskytte og avverge eventuelle terrorangr­ep, jf. Straffelov­en § 18 – nødverge.

Til slutt ønsker jeg å bemerke at en lederartik­kel som presterer å karakteris­ere en meningsmot­stander som har Agder FPU bak seg på den måten, er både smålig men også bruk av hersketekn­ikk. Det er ikke hensiktsme­ssig at redaktører benytter seg av hersketekn­ikker for å holde meningsmot­standernes meninger nede, gjennom å tillegge de andre meninger og forståelse, enn det som er fakta.

Dermed mener Agder FPU at det er på tide å iverksette forebyggen­de tiltak mot terror, og se mot hva Israel gjør.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Innsendere­n reagerer på Faedreland­svennens leder fredag om Agder FPU og liberalise­ring av våpenloven.
FOTO: NTB SCANPIX Innsendere­n reagerer på Faedreland­svennens leder fredag om Agder FPU og liberalise­ring av våpenloven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway