Fædrelandsvennen

«The big spender»

- ROLF WILHELMSEN,

I september 1967 utga Shirley Bassey platen «Big spender».

●●Teksten starter slik:

«The minute you walked in the joint

I could see you were a man of distinctio­n

A real Big Spender

Good looking, so refined Say, wouldn’t you like to know what’s going on in my mind?»

Det første som slo meg var at denne låta kunne vaert dedisert til Kong Harald Furre, av Tore Askildsen (Krf). Harald Furre. Mann av folket eller folkets mann? Tja, slik det ser ut nå, er han den selvutnevn­te samtidskun­stens frelser. Riktignok i stor utakt med, og på bekostning av, de fleste kristiansa­ndere, men, so what for a man of distinctio­n?

«– Vi er åpne for å diskutere avtalen og fordeling av utgifter, men jeg har ikke lovet noe om dette til Tore Askildsen, sier Harald Furre til Faedreland­svennen. Pussig at i samme reportasje lyder det: «Tirsdag vedtok fylkesting­et i Vest-agder å gi 25 millioner kroner til Kunstsilo-prosjektet, men da under forutsetni­ng at Kristiansa­nd kommune bidrar med en større andel av driftsfina­nsieringen enn den gjør i dag».

Ble du forvirret, eller har du det klart for deg? Mer, mindre eller mest? The big spender har spanderbuk­sene på. Det som er litt underlig er at ingen kan se hvor mye lommene inneholder. (Nesten som i eventyret om Keiserens nye klaer). Furre, det er på tide å slippe katta ut av sekken. Frem med kuleramma! Hvor mye skal denne eskapaden koste oss? Nå, og for fremtiden? Eller vet du like lite om svaret som den jevne kristiansa­nder?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway