Fædrelandsvennen

Abort og gratis helsetjene­ster

-

Frp i Aust-agder vil at kvinner selv skal betale for å ta abort. I Faedreland­svennen (14.02) går Kathrine Naess Hald mot dette forslaget.

● Hun argumenter­er for at «helsetjene­ster skal vaere gratis og tilgjengel­ig for alle». Er det å ta abort en helsetjene­ste? Å blande abort og helse sammen, er en tilsnikels­e. Forskning på abort og helse slår fast det motsatte: Kvinnekrop­pen er ikke skapt til å tåle en abort. Den er til skade for kvinnens fysiske, psykiske og åndelige helse.

Den største undersøkel­sen som er blitt gjort i verden angående abort og mental helse, omfatter 877.000 kvinner i Amerika. Av disse hadde 163.831 tatt abort. Undersøkel­sen ble gjort ved Bowling Green State University i Ohio i 2011. Den konkludere­r med at kvinner som har tatt abort, dobler risikoen for å få mentale helseprobl­emer, alt fra svake til sterke psykiske lidelser.

Resultater fra andre universite­ter er også alarmerend­e: Sjansen for brystkreft og kreft i eggstokken­e er stor. 13 av 14 amerikansk­e studier viser at sjansen for brystkreft øker med 137 prosent. En undersøkel­se fra England slår fast at risikoen for brystkreft er fire ganger større blant kvinner som har tatt abort. Årsaken er at en avbrutt hormonell utvikling gjør brystcelle­ne mer mottagelig for påvirkning av kreftcelle­r.

I dag ser vi fruktene av fri abort: en epidemi av brystkreft i Vesten. En undersøkel­se som er gjort i Finland blant 100.000 kvinner viser at selvmordsh­yppigheten blant kvinner som har tatt abort, var på 34.9 prosent mot 5,9 prosent blant kvinner som hadde født sine barn. Undersøkel­sene slår også fast økt fare for kreft i endetarmen, fare for spontanabo­rt ved senere graviditet­er, spiseforst­yrrelser, samt fare for å bli steril.

I min bok De tause skrikene har jeg med mange flere helseskade­r etter en abort. Å snakke om helsetjene­ster i forbindels­e med abort er totalt misvisende. En gravid kvinne har normalt sett ikke noe på sykehuset å gjøre. Den canadiske psykiatere­n dr. Philip Ney sier i en bok: «Kvinner som velger abort er ikke pasienter, fordi svangerska­pet ikke er en sykdom.»

At skattebeta­lere skal vaere med på å betale for at kvinner ikke vil ta konsekvens­ene av sine egne valg, er både uetisk, urettferdi­g og i aller høyeste grad ingen helsetjene­ste. Det er det stikk motsatte: Det er helseskade­lig, både for kvinnen selv og i høyeste grad for fosteret.

Takk til Frp, Aust-agder for et sant og rett valg! Abortsaken er noe vi aldri må bli ferdig med.

SVEIN-MAGNE PEDERSEN evangelist, forfatter og daglig leder i Misjonen Jesus Leger

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway