Fædrelandsvennen

Direktøren­e i Helse sør og nord

-

Vi har i de siste dagene fått litt innsyn i hvordan direktøren­e i våre helseforet­ak har klart å få utformet sine ansettelse­s-/sluttavtal­er.

● Uansett om jobben man har utført har vaert god eller dårlig, kommer det alltid en fantastisk «avtale» på bordet.

I UNN kan vi lese om en 54årig direktør, som går av med 1,52 mill i året, fram til pensjonsal­der, uten å gjøre noe. (Det er tross alt 9 stk direktører til i UNN, så det går nok bra.)

I Helse sørøst ser vi noe av det samme. Vedtatt maksbeløp for pensjon av kommunalt ansatte er naermest tredoblet, pluss, pluss.

Pensjonsre­gler i staten gjelder altså ikke for direktører. Kun for «vanlige» folk, altså. Hva slags styreleder kan signere en slik avtale? Personlig mener jeg dette vitner om elendig styre/styreleder.

Alle spør selvsagt: Kan styrene rundt om i landet «skalte og valte» med fellesskap­ets penger på dette viset? Finnes det ingen økonomiske retningsli­njer? Hvor mange direktører behøver vi på et sykehus? Helseminis­teren burde komme på banen og reagere.

Hvorfor ikke totalforby alt av sluttavtal­er og fallskjerm­er, i det minste innenfor offentlig sektor? I årene framover er det snakk om en baerekraft­ig pensjonsor­dning, med tanke på eldrebølge­n og de kommende generasjon­er. En slik grådighets­kultur er uansett helt forkasteli­g.

OLAV NORDBØ

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway