Fædrelandsvennen

Mangelfull regidebut

- CATHRINE SORDAL

ACTION/DRAMA/KRIM «Den of Thieves»

USA 2017 15 år

I byen hvor det skjer flest bankran i hele verden, Los Angeles, regjerer politimann­en Big Nick (Gerard Butler) sammen med gjengen The Regulators.

De er ikke redde for å bruke uortodokse metoder, og da de mistenker at Merrimen (Pablo Schreiber) og gjengen hans med tidligere elitesolda­ter planlegger et stort ran, truer de gruppens svakeste ledd til å tyste for dem. Samtidig følger vi ranerne mens de forbereder seg til sitt største kupp.

«Den of Thieves» er manusforfa­tter Christian Gudegasts regidebut, og hans manglende erfaring blir altfor tydelig. Gerard Butler kler rollen dårlig. Han prøver altfor hardt å vaere «badass», og blir i stedet stereotypi­sk og karikert. Manuset er også mangelfull­t, og i iveren etter å overraske med originale plott-vendinger, har filmskaper­en glemt at han må presentere en troverdig vei fra a til b.

Filmen er tydelig inspirert av klassiske «heistfilme­r» som «Point Break» og «The Italian Job», men den er langt fra i samme klasse som sine inspirasjo­nskilder. Scenene som skal vaere spennende mangler oppbygging og får derfor ikke ønsket effekt, og filmen mangler rytme, stil, kulhet og alt det andre som gjør slike filmer så underholde­nde. Den oppleves som en ukoordiner­t dans utført av amatører, totalt blottet for sjarm og karisma.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway