Fædrelandsvennen

Stresset kanin

- ROY SØBSTAD

ANIMASJON «Petter Kanin»

Australia/england/usa 2018

6 år

«Petter Kanin» er nok en av disse barnefilme­ne som virker livredd for å kjede sitt publikum.

Etter to på alle måter svaert vellykkede «Paddington»-filmer de siste årene, kommer det ikke overrasken­de at flere klassiske britiske barnebokfi­gurer får prøve seg i det samme dataanimas­jons- og «live action»-hybridform­atet. «Petter Kanin», løst basert på de drøyt 100 år gamle bøkene til Beatrix Potter, prøver dessverre litt i hardeste laget.

Vitsene kommer så tett at de er naer ved å slå hverandre i hjel. Actionsekv­ensene er heseblesen­de og til tider direkte voldelige. Lydsporet domineres av dundrende hip hop og pop. Når i tillegg ord som «nepotisme», «antropomor­fisme» og «hors d’oeuvre» uten videre slenges ut, kan man begynne å lure på hvem dette egentlig er ment for: seksåringe­r eller foreldrene deres?

Både små og store kommer til å le mer enn én gang – undertegne­de likte spesielt godt hanen som blir like forbannet hver gang solen står opp – og animasjone­n holder like høy standard som vi etter hvert har laert oss å forvente. Men mens man med glede tar et andre og tredje gjensyn med go’-bjørnen Paddington, føles det ikke spesielt presserend­e å treffe hans masete slektning kaninen igjen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway