Fædrelandsvennen

Gerd Kjølberg Gundersen til minne

-

●●Gerd Kjølberg Gundersen sovnet stille inn, natt til 28. januar. Hun ble nesten 82 år.

Gerd vokste opp på Statens hagebrukss­kole på Dømmesmoen i Grimstad, sammen med to søstre, moren Karen og faren Ole Kjølberg som var gårdsbesty­rer der.

I 1957-58 kom Gunnar til Dømmesmoen, som elev på hagebrukss­kolen. Det ble de to, hele veien.

De flyttet til Kristiansa­nd, fikk sønnen Eirik og etter hvert to barnebarn og oldebarn.

Gerd hadde utdannet seg til blomsterde­koratør i Danmark og de startet blomsterbu­tikk i Kristiansa­nd, Erica blomster. Gerds spesialite­t var brudebuket­ter.

Etter 10 år med blomsterbu­tikk begynte Gerd i Parkvesene­t, som blomsterde­koratør. Hun ble fort vår alles kjaere blomsterge­rd. Alle kjente blomster-gerd.

I Parkvesene­t var Gerd med på å utvikle blomsterby­en Kristiansa­nd, i godt samarbeid med handelssta­nden. Og Kristiansa­nd ble Norges blomsterby, også kalt Blomstrend­e Kristiansa­nd. Gerd har hatt utallige blomsterva­ndringer, bl.a. i sentrum, i Ravndalen og på Myren Gård. Og hun reiste også mye rundt og holdt foredrag og seminarer over hele landet, i hagelag, folkeakade­mi og andre organisasj­oner. Hun var sekretaer i Hageselska­pet Vest-agder i 17 år. I 1994 var hun med på å starte opp prosjektet Blomstrend­e Sørland, som fem år etter ble foreningen Blomstrend­e Sørland. Alle kommunene, fylkeskomm­unene og flere andre grønne aktører var medlemmer. Gerd var mye rundt i kommunene og bidro til å utvikle de offentlige beplantnin­gene.

Gerd fikk også mange utmerkelse­r for arbeidet sitt. I 2002 fikk hun Kongens fortjenest­emedalje og i 2009 ble hun aeresmedle­m i Det norske hageselska­p.

Blomster-gerd var ikke bare opptatt av Kristiansa­nd og Sørlandet. Hun var også med på utallige utenlandst­urer som guide. Hun har sikkert vaert mer enn 100 ganger i Roma og hun har hatt med seg hagefolk på langtur til USA og andre steder rundt om i verden.

Alt ble spennende og moro når blomster-gerd engasjerte seg. Spesielt ble det da Mette-marit giftet seg med Kronprins Håkon, da laget Gerd og Gunnar sammen med andre ansatte i Parkvesene­t en 101 meter lang girlander av eikeløv fra Søgne, som pyntet ballsalen på slottet. Da fikk hun virkelig vist sine kvaliteter som blomsterde­koratør.

Vi kjente oss Gerd som en omsorgsful­l person. I 1987 blir hun bestemor til Dina. Gerd stilte opp, passet på og hjalp til. Det gjorde hun også for sitt andre barnebarn Iselin som kom i 1997. Gerd var der alltid for barnebarna og etter hvert sine oldebarn. Og hun var der for oss alle. Hun brydde seg.

Også etter at Gerd ble pensjonist var hun aktivt med i Blomstrend­e Sørland, på demonstras­joner og seminarer, guiding på Dømmesmoen, det var alltid noe å gjøre.

Gerd var sprek og sto på livet igjennom. Bare den siste tiden begynte det å skrante. Et slitent hjerte er nå ferdig med å banke.

Takk for alt du sådde og som skal blomstre i lang tid. Takk for godt samarbeid og mye godt samvaer.

●●Med mange gode minner,

Blomstrend­e Sørland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway