Fædrelandsvennen

De norske iskrigerne fikk juling igjen

- NTB

Norge overrasket de finske hockeystje­rnene og tok ledelsen i fredagens Ol-kamp. Så snudde 18-åringen Eeli Tolvanen oppgjøret, som endte med norsk 1-5-tap.

De norske spillerne var advart før kampen: Tolvanen gjorde fire poeng (ett mål, tre assist) i åpningskam­pen mot Tyskland. Men han lot seg dessverre ikke stoppe på isen i Gangneung.

Med to frekke scoringer ble junioren kampens store spiller og den mest åpenbare forskjelle­n på lagene.

– Det så bra ut fra start. Vi jobbet og slet, men tok altfor mange utvisninge­r. Det taerte på spillerne. Finlands målvakt var god, og vi fikk aldri skikkelig hull på dem, sa landslagss­jef Petter Thoresen til Tvnorge.

Men det var Norge som tok ledelsen i overtall. Etter at Tommy Kristianse­n hadde satt et skuddforsø­k på keeper Mikko Koskinen, var Patrick Thoresen våken og fikk hamret pucken inn etter litt «klabb og babb» rundt Finland-målet.

Norge pådro seg noen utvisninge­r utover i perioden, og i det tredje undertalle­t røk nullen for keeper Lars Haugen. Tolvanen fikk skyte fra kanten, og pucken gikk mellom beina på Norges målvakt i det 17. minuttet.

Fem minutter inn i annen periode fikk Tolvanen sjansen igjen etter litt slurvete norsk spill. Den 18-årige Khl-spilleren (Jokerit) fikk gå alene mot Haugen, rundet keeperen og satte pucken iskaldt mellom beina hans for annen gang.

Tre minutter ut i den siste perioden ble det finsk nettsus igjen. Veli-matti Savinainen scoret på pasning fra Koskiranta, og Norge fikk et svaert vanskelig utgangspun­kt for resten av perioden.

Finnene punkterte kampen i overtall tolv minutter før slutt etter at Mats Rosseli Olsen hadde fått en tominutter for slashing. Den tidligere Nhl-backen Sami Lepistö var mannen bak 4-1-målet.

For Norges del handler det neste døgnet om å hvile og forberede seg til siste gruppe kamp mot Tyskland, som spilles søndag. En seier der kan bli viktig for å skaffe seg overkommel­ig motstand i omspillet om kvartfinal­e.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Patrick Thoresen og Norge fikk det tøft mot Finland.
FOTO: NTB SCANPIX Patrick Thoresen og Norge fikk det tøft mot Finland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway