Fædrelandsvennen

Slik forbereder Forfang seg for å gå helt til topps lørdag

- TEKST: RUNE ROBERTSEN rune.robertsen@itromso.no

Johann André Forfang (22) vet at forventnin­gene tilsier gull i storbakken i OL. Fredag ble han nummer to i kvaliken.

Nøyaktig en uke etter at Forfang tok en sterk sølvmedalj­e skal Forfang i aksjon i storbakken. I det som i utgangspun­ktet er hans sterkeste individuel­le Ol-øvelse er tromsøvaer­ingen en av storfavori­ttene. I det siste verdenscup­rennet før OL vant Forfang.

Selv er han kjent med presset som venter fra både familie, venner og landet for øvrig.

– Jeg vet at mange håper jeg skal prestere. Det gjør jeg selv og, så jeg kjenner det kribler godt når jeg tenker på konkurrans­en i storbakken, sier Johann André Forfang til itromsø.

De siste dagene har Forfang vaert en del på utøvernes treningsse­nter. Mye tid har også gått til for å hvile seg i form. Som en av to nordmenn sto dessuten 22-åringen over torsdagens trening. Det vitner sett utenfra om en voldsom selvtillit. Fredag var han i aksjon i kvaliken. En formalitet der 50 hoppere går videre. Forfang endte som nummer to med 137 meter, kun bak Robert Johansson.

– Jeg prøver å hvile på meg litt friske bein fram mot helga, sier Forfang.

FIKK HJELP AV FIS-DIREKTØREN

Rennet i normalbakk­en sist helg ble preget av en ekstrem kulde og periodevis mye vind. Det ble spekulert i at temperatur­en var helt nede i 30–40 effektive minusgrade­r. De siste hopperne satt ikke utenfor før godt etter midnatt lokal tid i Sør-korea.

– Det var veldig kaldt da. Det må jo ha vaert en del minus med den vinden på toppen, men er blitt mildere i vaeret nå. I tillegg sitter vi inne på toppen, så jeg kan varme meg og se på på tv når de andre hopper. Jeg går ikke ut derfra før det er et par hoppere igjen før min tur, forteller Forfang til itromsø.

I likhet med de fleste andre ble Forfang stående litt ute i den bitende kulden. Der fikk han hjelp til å varme seg en av en av de største profilene innenfor hoppsport. Den mektige renndirekt­øren for hopp i FIS, Walter Hofer, kom bort med et pledd som han tok rundt Forfang i minuttene før hopp.

– Walter er en fantastisk fyr som jeg har snakket en del med. Han reiser jo rundt sammen med oss gjennom årene. Hele produktet skihopp som vi kjenner det i dag er det Walter som har konstruert, sier Forfang til itromsø.

– HÅPER JEG KAN LEVERE

Lørdag kan hoppintere­sserte møte opp på sentrumsho­tellet Edge i Tromsø for å følge rennet på storskjerm.

– Det er veldig kult om det møter opp masse folk for å se rennet sammen. Om jeg hopper bra lørdag må det jo vaere kjempegøy for dem som kommer dit. Så håper jeg at jeg kan levere spenning og underholdn­ing så de blir fornøyde, sier Forfang til Tromsø-publikumme­t.

 ?? FOTO: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX ?? Johann Forfang på et pressetref­f i Sør-korea.
FOTO: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX Johann Forfang på et pressetref­f i Sør-korea.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway