Fædrelandsvennen

Jansrud etter bronsen: – Vet jeg var god nok for gull

- CHRISTIAN SKARE STENDAL

Kjetil Jansrud ledet lenge, men måtte se seg slått av Matthias Mayer og Beat Feuz i super-g.

Etter kremrennet som førte til Norges første utforgull i Olsammenhe­ng natt til torsdag, var det høye forhåpning­er knyttet til de norske alpintherr­ene i super-g-rennet natt til fredag.

Men den norske rekken med Ol-gull i paradegren­en superG stoppet på fire. Kjetil Jansrud ledet lenge etter å ha kjørt fremragend­e på toppen, men en middels avslutning kostet ham dyrt.

Jansrud ble slått av østerriker­en Matthias Mayer og Beat Feuz fra Sveits, og endte med bronsemeda­lje dagen etter at han tok sølv i utfor. Aksel Lund Svindal ble nummer fem.

– Det blir nok en bra dag for oss med medalje, men Kjetil er nok litt skuffet. Han vet at dette gullet var mulig, sier Lund Svindal.

– Sånn er det. Man kjører om gullet, og vet man er god nok. Jeg vil ikke bruke ordet skuffende, men jeg hadde større forhåpning­er, sier Jansrud, og utdyper:

– Det er et rungende ja til at jeg er fornøyd. Jeg skulle ønske det var enda raskere kjørt, så det blir litt blandede følelser på en slik dag. Det er første gang jeg står med en medalje og tenker «åh, det hadde vaert gøy å ta gullet». Det skal man passe seg for, fordi det er en fin linje mellom å vaere ambisiøs og å vaere så kvalm at man ikke er fornøyd med medalje, sier Jansrud.

 ?? FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD ?? Kjetil Jansrud ble nummer tre i fredagens super-g-renn i Pyeongchan­g.
FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD Kjetil Jansrud ble nummer tre i fredagens super-g-renn i Pyeongchan­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway