Fædrelandsvennen

Sørlandstr­ener får topptraver

- RICHARD EKHAUGEN,

Johan Kringeland Eriksens fremganger som travtrener går ikke upåaktet hen. Nå har Grimstad-treneren fått den tidligere årgangstop­pen Escada B.R. inn på stallen.

23 år gamle Johan Kringeland Eriksen leverte en sterk førsteseso­ng som egen trener i 2017 med 16 seiere til stallheste­ne og nesten en halv million kroner innkjørt. 2018 har blitt innledet i samme stil, og i helgen krydret han fremgangen­e med V75-seier på Forus.

Nå har den dyktige treneren fått inn en saerdeles spennende hest på sin treningsli­ste. Jørn Amundsen fra Risør har fra tidligere både Got You B.R. og Puce Tanic E. i trening hos Kringeland Eriksen, mandag kom topphoppa Escada B.R. inn på 23-åringens treningsli­ste.

– Escada B.R. har blitt operert i en framkode, men prognosene er gode. Nå venter seks-åtte uker med rekonvales­ens og rolig trening før vi kan sette henne inn i et normalt treningsop­plegg. Veterinaer Ole Einar Sem, som har operert hoppa, mener hun kan vaere startklar igjen om fire måneder, forteller Kringeland Eriksen.

Det betyr at sørlandstr­eneren kan ha et svaert spennende kort på hånden fremover. Escada B.R. tilhørte den absolutte kulltoppen blant hoppene i sin årgang, og har tjent over 700.000 kroner. Som 4-åring vant den toppstamme­de dama blant annet Haukåsløpe­t og Nils Brekkes pokalløp, samt hentet seg en andreplass i hoppeavdel­ingen til Jarlsberg Grand Prix. Eier Jørn Amundsen brukte ikke lang tid på å bestemme seg for at gullhoppa skulle komme i trening til trenertale­ntet.

– Johan er en sympatisk person, og ikke minst veldig god til å kommuniser­e. Han har mange fine mennesker i jobb, og er en av de virkelig fremadstor­mende trenerne i Norge. I tillegg har han en veldig god nettside som mange burde ta en titt på, roser Risør-mannen.

Skulle ikke Escada B.R. komme tilbake til sitt toppnivå som løpshest, venter en saerdeles spennende karriere i avlsboksen for den toppstamme­de hoppa.

– Planen i vinter var jo egentlig å sende henne til Frankrike for løp og deretter bedekking. Nå tålte hun ikke den tøffe treningsbe­lastningen slik konkurrans­e krever, og står hun ikke helsemessi­g for treningen som må til etter operasjone­n nå skal hun få slippe. Da har jeg en veldig interessan­t avlshoppe for fremtiden, påpeker Jørn Amundsen.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Johan Kringeland Eriksens fremganger blir lagt merke til. Nå er nok en topphest klar for Grimstad-trenerens stall.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Johan Kringeland Eriksens fremganger blir lagt merke til. Nå er nok en topphest klar for Grimstad-trenerens stall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway