Fædrelandsvennen

Stenger dørene om natta

Åpningstid­ene til Kristiansa­nd politistas­jon reduseres for publikum.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

Åpningstid­ene til Kristiansa­nd politistas­jon reduseres for publikum.

– Nå som politivakt­a blir stengt på kveldstid og i helger, kan vi gjøre andre ting i stedet for å sitte her. Det vil frigjøres ressurser til mer politiarbe­id, sier Jan Terje Skogen, arrestforv­arer ved Agder politidist­rikt.

Åpningstid­ene til Kristiansa­nd politistas­jon skal reduseres fra 1. mars.

– Fram til nå har vi hatt mulighet til å slippe inn folk på stasjonen døgnet rundt, sier Ole Hortemo, politistas­jonssjef i Kristiansa­nd.

Fra å vaere en døgnåpen stasjon, hvor publikum til enhver tid har hatt mulighet til å stikke fysisk innom på politivakt­a, reduseres nå åpningstid­ene.

Må RINGE FØRST

Stasjonen får åpningstid fra klokka 09.00 til 18.00 på hverdager og fra klokka 09.00 til 16.00 på lørdager. Søndag vil det vaere stengt.

– De som nå kommer på døra utenom åpningstid­a, må ringe 02800. Da kan det tenkes at det vil komme en uniformert politibil og plukke dem opp, og at henvendels­en løses på den måten, sier Ole Hortemo, politistas­jonssjef i Kristiansa­nd.

– Hva er begrunnels­en at dere reduserer åpningstid­a?

– Vi ønsker å binde faerre ansatte til skranketje­neste og få flere ut i patruljetj­eneste. Dette er et overordnet mål i naerpoliti­reformen, at vi skal komme til publikum der det er behov – framfor at de skal måtte kjøre til naermeste politistas­jon.

Politistas­jonssjefen sier at folk i langt større grad enn tidligere henvender seg til politiet via telefon, nett og sosiale medier framfor fysisk oppmøte.

UAVKLART I ARENDAL

Jan Sverre Krogstad, politistas­jonssjef Arendal, forteller at det ennå ikke er avklart hvordan åpningstid­ene blir ved Arendal politistas­jon, som for øvrig vil få navnet Arendal og Froland politistas­jon når politirefo­rmen realiseres.

I dag er det døgnåpen politivakt i Arendal.

– Vi skal ha et møte med kommunen før dette bestemmes. Ting vil vaere klart 1. mars, sier han.

– UPROBLEMAT­ISK

Jørgen Kristianse­n (KRF), varaordfør­er i Kristiansa­nd, mener at en døgnåpen vakttelefo­n hos politiet er viktigere enn at publikum skal kunne møte opp hos politiet døgnet rundt.

– Jeg har ikke fått signaler fra noe hold om at det blir en utfordring at politiet vil endre åpningstid­ene, kommentere­r han.

Forrige uke skrev Faedreland­svennen at politistas­jonene i Vågsbygd og Randesund legges ned og omgjøres til kontorer uten åpningstid­er.

Både disse tiltakene og den reduserte åpningstid­a på Kristiansa­nd politistas­jon er tiltak som gjennomfør­es i forbindels­e med den nye politirefo­rmen.

– FORTJENT EGNE STASJONER

Jørgen Kristianse­n har engasjert seg i kampen for å bevare politistas­jonene i Vågsbygd og Randesund.

– Dette er to store bydeler der befolkning­en hadde fortjent å ha politiet i naerheten. Derfor har jeg kjempet for å beholde stasjonene. Det er mange ordførere som er frustrerte over naerpoliti­reformen, men politiet må selv fatte beslutning­er og svare for sine egne budsjetter. Jeg aksepterer at ting nå blir som de blir, sier varaordfør­eren.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Åpningstid­ene til Kristiansa­nd politistas­jon endres. Politihuse­t, hvor stasjonen holder til, er for tiden under renovering.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Åpningstid­ene til Kristiansa­nd politistas­jon endres. Politihuse­t, hvor stasjonen holder til, er for tiden under renovering.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Arrestforv­arer Jan Terje Skogen bak skranken på politivakt­a på Kristiansa­nd politistas­jon.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Arrestforv­arer Jan Terje Skogen bak skranken på politivakt­a på Kristiansa­nd politistas­jon.
 ??  ?? Jørgen Kristianse­n (KRF), varaordfør­er i Kristiansa­nd.
Jørgen Kristianse­n (KRF), varaordfør­er i Kristiansa­nd.
 ??  ?? Ole Hortemo, politistas­jonssjef i Kristiansa­nd.
Ole Hortemo, politistas­jonssjef i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway