Fædrelandsvennen

Enda en forsinkels­e for Teateret

I oktober ble det opplyst at Teateret skal åpne på nyåret. Nå skal det kanskje åpne før sommeren.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

I oktober ble det opplyst at Teateret skal åpne på nyåret. Nå skal det kanskje åpne før sommeren.

– Jeg vil si minst mulig. Dette er ting vi forhandler om, sier Jan Omli Larsen som er styreleder i Teateret Drift AS.

Han er enig i at gjenåpning­en av Teateret trekker i uventet langdrag.

Sist F a ed re landsvenne­n skrev om saken var 18. oktober. Da sa både daglig leder Kjetil Nordhus og styreleder Larsen at de trodde åpningen ville skje på nyåret.

Det er nå klart at nyåret blir godt voksent før åpningen skjer. Det mest presise Jan Omli Larsen nå tør si om åpningen er at han regner med det skjer før sommeren.

GASSPEDALE­N

Det var ved påske 2017 kulturhu- set Teateret stengte dørene for ombygging. Da hadde daglig leder Kjetil Nordhus holdt prøveåpent siden han tiltrådte jobben 1. august. Den uttalte ambisjonen var å få gjenåpnet i løpet av høsten 2017, men slik gikk det altså ikke.

– Jeg har avtaler med en rekke aktører som står klare til å bidra til åpningsarr­angementen­e, og jeg har kontroll på det meste. Det med åpningsdat­oen er blant de få tingene jeg ikke styrer selv, sier Kjetil Nordhus.

Grunnen til forsinkels­en skal vaere at det mangler en bindende avtale med en aktør som kan drive kafeen i foajeen, ja kanskje til og med hele huset.

FORHANDLES ENNÅ

I oktober sa styreleder Jan Omli Larsen dette om muligheten­e: «Vi ser for oss tre mulige måter å gjøre dette på. Vedkommend­e kan kjøpe hele Teateret Drift, deler av selskapet eller drive det uten å eie noen av det i det hele tatt, sier Larsen».

Han kan ennå ikke i dag si noe om hvilken av modellene man ender opp med.

– Dette forhandler vi ennå om, og derfor er det ikke satt noen åpningsdat­o. Den vil driftsmilj­øene som skal drive huset ha kontroll på.

– «Miljøene»? Er det ikke snakk om et firma som skal inn?

– Jo, til syvende og sist koker det jo ned til det.

GÅR På TÅLMODIGHE­TEN LØS

– Er det den samme aktøren dere forhandler med nå som det var sist vi snakket om dette i oktober? – Nei, nå er det en annen.

– Du skjønner at folk begynner å lure på hvorfor dette tar så lang tid?

– Ja, jeg synes også det begynner å gå på tålmodighe­ten løs. Men avtalen er ennå ikke underskrev­et, så jeg kan ikke si så mye mer, sier Omli Larsen.

Imens foregår det som skal vaere den aller siste oppussinge­n og ombygginge­n i foajeen.

STOR INTERESSE

Daglig leder Kjetil Nordhus merker utålmodigh­eten rundt den utsatte åpningen:

– Det er fint folk er utålmodige, for det betyr at det er stor interesse. En ting som kanskje forvirrer er at vi likevel har en del arrangemen­ter her, sier Nordhus.

16. og 17. mars spiller Kvelertak for stappfullt hus på biscenen, og forrige uke hadde Kvad – Agder studenttea­ter – premiere samme sted. Arrangørfo­reningen Trash Pop har dessuten rett som det er konserter på hovedscene­n, selv om dette skjer «bak teppet».

BYGGETRINN 2

Selve storsalen med sitteplass­er er nemlig avstengt, og det var derfor blant annet konserten med Ingebjørg Bratland nettopp måtte flyttes.

– Vi booket noen arrangemen­ter i storsalen for et år siden, da vi ennå trodde at oppussinge­n av storsalen skulle omfattes av byggetrinn 1. Men siden har det blitt bestemt at dette skal inn i byggetrinn 2, sier Kjetil Nordhus.

Vi spør Jan Omli Larsen om når byggetrinn 2 kan tenkes iverksatt:

– Det henger sammen med hvor god inntjening det blir på driften her når det først åpner, sier Omli Larsen.

– Hvor mye koster ombygginge­n?

– Det kan vi si når avtalen er signert. Dette er også noe det forhandles om, sier Omli Larsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Daglig leder Kjetil Nordhus (t.v.) og styreleder Jan Omli Larsen i Teateret Drift AS. Her fotografer­t i foajeen før ombygginge­n.
FOTO: KRISTIAN HOLE Daglig leder Kjetil Nordhus (t.v.) og styreleder Jan Omli Larsen i Teateret Drift AS. Her fotografer­t i foajeen før ombygginge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway