Fædrelandsvennen

Sølv til Olsbu og Norge

Marte Olsbu

- TEKST: ØYSTEIN JOREM

Dårlig skyting av de norske kvinnene kunne ha ødelagt alt av medaljesja­nser for det norske mixed-laget. Marte Olsbu bommet tre ganger på sin etappe, og Tiril Eckhoff bommet så mye at hun måtte ut i strafferun­de etter den andre skytingen.

Men to svaert gode etapper av Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø sørget for at Norge var med i medaljekam­pen.

Ingen kunne gjøre noe med Fourcade og Frankrike, men på siste skyting parkerte Svendsen konkurrent­ene om sølvet, og sikret en andreplass.

– Det er rått at vi vinner en sølvmedalj­e, selv om vi har én strafferun­de. Det er utrolig det vi leverer i skisporet i dag, sa skiskytter­ekspert Martin Eng på Eurosport etter løpet.

Og tallene beviste at kommentato­ren hadde rett. I langrennsl­øypen var det norske laget helt suverene, 55 sekunder foran gullvinner Frankrike. Men med elleve ekstraskud­d og en strafferun­de ble det ikke gullmedalj­e for Norge i dag.

– Jeg er fortsatt skuffet over min etappe, men takk til Emil og Johannes for to fenomenale etapper. Jeg tenkte at jeg er Norges største synder da jeg sendte Johannes ut på tredje etappe, men godt at de gjør en utrolig god jobb, sa Tiril Eckhoff etter at sølvmedalj­ene var sikret.

– Lå På GRENSEN

Johannes Thingnes Bø gikk ut 1,20 bak lederen, men gikk som vanlig et fantastisk løp i sporet.

– Jeg måtte bare brenne til og lå på grensen hele tiden. Men jeg klarte å jage videre og ta rygg etter rygg. Det var en fantastisk etappe. Vi visste at vi måtte vaere perfekte, og det klarte vi ikke. Likevel klarer vi å kjempe oss inn til medalje. Det er godt levert, så vi skal vaere godt fornøyde med sølv, sa Thingnes Bø etter løpet.

Italia vant spurten mot Tyskland, og tok bronsen. Men etter løpet la Tyskland inn en protest på spurten til den italienske løperen. Juryen vurderer fortsatt om de blir fratatt sine bronsemeda­ljer.

DÅRLIG SKYTING

Marte Olsbu fikk problemer allerede på første skyting. Hun bommet to ganger, og klusset med ekstraskud­dene. Dermed var Norge 25 sekunder bak teten, og gikk ut på en 17. plass.

Hun tok inn et par sekunder på den andre runden, men fikk nok en bom på den stående skytingen. Også her klusset hun med ekstraskud­det, og tapte flere sekunder på å fikse problemene. Hun sendte Tiril Eckhoff ut på den andre etappen 32 sekunder bak Laura Dahlmeier og Anaïs Bescond.

– Jeg gikk et helt ok løp, måtte bruke tre ekstraskud­d. Det er litt for mye til å vaere med opp i toppen. Jeg ble litt stresset da jeg måtte bruke ekstraskud­d, sa Marte Olsbu til Eurosport etter

sin etappe.

Eckhoff åpnet knallhardt og tok tolv sekunder allerede etter 1,6 kilometer. Men som lagvenninn­en leverte hun dårlig på standplass. På første liggende bommet hun to ganger, og gikk ut 42 sekunder bak Italia i ledelsen.

På andre skyting bommet alle lagene i tet, men for Eckhoff ble det enda verre. Hun bommet fire ganger, og måtte ut i strafferun­de. Tyskland var favoritter før øvelsen, og gikk ut 1,19 foran Norge.

GUTTENE LEVERTE

Dermed måtte de norske herrene levere langt over evne for å knappe inn på forsprange­t. Tyskland gikk alene i tet, og økte forsprange­t da Erik Lesser skjøt feilfritt på første skyting. Johannes Thingnes Bø hadde dårlige forhold, men klarte likevel å treffe alle fem blinkene.

Som vanlig gikk han hurtig ute i løypa, og med en kjapp andreskyti­ng tok han godt innpå de foran. Plutselig var Norge med i medaljekam­pen igjen. Da Emil Hegle Svendsen gikk ut på ankeretapp­en lå Norge sammen med Frankrike og Italia, og kjempet om sølvmedalj­en.

Emil Hegle Svendsen, Martin Fourcade, Dominik Windisch gikk ut sammen, og startet øyeblikkel­ig jakten på Peiffer og Tyskland som gikk ut 32 sekunder foran.

På første skyting bommet Peiffer to ganger, og plutselig var gullkampen i gang. Fourcade parkerte tyskeren på den andre runden, og var helt overlegen ut fra siste skyting.

Og da både Italia og Tyskland leverte dårlig på siste skyting, kunne Emil Hegle Svendsen gå Norge inn til en sølvmedalj­e.

Det er andre gangen det arrangeres mixedstafe­tt i skiskyting. I Sotsji vant Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. Norge vant den eneste mixedstafe­tten i sesongen, i Östersund

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her er det norske sølvlaget: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Emil Hegle Svendsen, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu.
FOTO: NTB SCANPIX Her er det norske sølvlaget: Johannes Thingnes Bø (f.v.), Emil Hegle Svendsen, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tiril Eckhoff sendte Johannes Thingnes Bø ut langt bak teten, men sistnevnte gikk en strålende etappe.
FOTO: NTB SCANPIX Tiril Eckhoff sendte Johannes Thingnes Bø ut langt bak teten, men sistnevnte gikk en strålende etappe.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tiril Eckhoff bommet fire ganger på andre skyting, og måtte ut i strafferun­de.
FOTO: NTB SCANPIX Tiril Eckhoff bommet fire ganger på andre skyting, og måtte ut i strafferun­de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway