Fædrelandsvennen

Frp-er opprørt over skoleyoga

- TORBJØRN WITZØE

Frp-politiker Oddvar Østreim mener vår kristne kulturarv er under press etter at elever i Froland hadde yoga i kroppsøvin­gstimen.

I kommunesty­remøtet ville Frp-politikere­n vite om ordføreren ville foreta seg noe ettersom det foregår yoga i kommunal regi i Froland. Han viste til at det hadde vaert yoga i kroppsøvin­gstimene på skolen og at dette også er et treningsti­lbud på Frisklivs senteret på idrettsanl­egget Frolandia.

Ifølge lokalavise­n Frolending­en sa Oddvar Østreim i kommunesty­ret at den kristne kulturarve­n vår må ivaretas. Han viste til at bordbønnen er borte og at yoga, som er en religiøs greie, foregår i kommunal regi i idrettsanl­egget Frolandia. Han ville vite hva ordføreren mente om dette, og at kristendom­men nedpriorit­eres til fordel for andre religioner?

KRISTEN KULTURARV

I kommunesty­ret svarte Krf-ordfører Ove Gundersen at yoga var tatt bort fra skolens timeplan, men at verken han eller kommunen vil foreta seg noe når det gjelder yoga-tilbudet på det kommunale idrettsanl­egget.

Oddvar Østreim svarte at han satte stor pris på at kommunen hadde fjernet yoga fra kroppsøvin­gstimene i skolen. Men han la til at kommunen måtte ta vare på vår kristne kulturarv, og ikke snikinnfør­e noe som en treningsfo­rm når dette egentlig har en religiøs baktone.

– EN TABBE

Ordfører Ove Gundersen sier til F a ed re landsvenne­n at kommunen i fjor høst mottok klager fra foreldre som reagerte negativt på at det var yoga i skolen, og at det var en tabbe at dette kom på timeplanen.

– Jeg er klar over at yoga er en del av en religionsu­tøvelse, men for mange er nok dette først og fremst en form for trening eller avkobling. I motsetning til i skolen står folk fritt til å delta på yoga eller la det vaere i Frolandia, sier Ove Gundersen.

På spørsmål om ordføreren selv kunne ha tenkt seg å delta på yoga, svarer han klart nei.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway