Fædrelandsvennen

... og slik ferierer de unge midt i byen

- HENRIK IHME

Foreldre og sfo-er skysser barna på aktivitete­r på kryss og tvers i Kvadrature­n denne uka. Det er vinterferi­e.

– Dette er litt annerledes enn skolen, slår Mathias Berge Sørensen (10) fast, tydelig fornøyd med sin kopp med ferskt slim.

Han har sammen med mange andre barn på vinterferi­e nettopp fått blande sammen slim av boraks, pva og konditorfa­rge, i laboratori­et inne på Vitensente­ret i Markens gate.

– Lillebror får skyte med pil og bue og dra på bowling med sfoen. Så jeg må jo også finne på noe! sier Mathias, som er ute med besteforel­drene.

Vitensente­ret åpnet nylig dørene for første gang, og sjef Kine Wangerud sier at hun er glad for at så mange barn hadde møtt opp tirsdag formiddag.

– Dette er den første skoleferie­uka vi har i Kristiansa­nd, så vi har vaert spente, men det er masse voksne og barn her, sier hun fornøyd.

MYE å GJØRE

På vår vandring gjennom byen, er det tydelig at flust med folk velger bort ski i ferien.

Inne på Sørlandets Kunstmuseu­m har en sfo-gjeng allerede vaert i gang før åpningstid, i vinterferi­everkstede­t med maskelagin­g inspirert av Tori Wrånes sitt kunstverk, som for tiden stilles ut.

Venninnene Kaja (8) og Julia (7) er dypt konsentrer­t med sine masker, og førstnevnt­es mor, Katarzyna Karp, er glad for å ha noe å ta dem med på når hun selv har fri.

– I dag er vi her, og de synes det er kjempegøy. I morgen tar Julias mor dem med på skøyter, sier hun.

POPKORN-MALING

På Kristiansa­nd kino er de ansatte også i det kreative hjørnet, og inviterer til maling av popkorn før filmvisnin­g. Etterpå henges kunstverke­ne opp på veggen bak.

– Det var en av de ansatte her som fikk ideen, og det er gøy å gjøre noe helt nytt. Det er mer trøkk her på dagtid i ferien, og i år synes jeg vi har spesielt man- ge bra barnefilme­r, sier kinosjef Kristine Rosseland.

Og når Faedreland­svennen er innom rett etter åpning, så svinger en minibuss innom med et lass sfo-barn, klare for film.

Sfo-en til Rosseland skole tilbringer imidlertid dagen på skøytebane­n og i haugene med snø på torvet.

– Det er gøy å gå på skøyter, og det er deilig å ha fri fra skolen og bare vaere ute med venner, sier Leah på sju år, som nyter dagen med de andre barna fra Songdalen.

 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Søstrene Vilde (9) og Emilie (13) Bals hadde det moro sammen med å lage slim på Vitensente­ret. – Det er veldig gøy! utbryter Vilde.
FOTO: HENRIK IHME Søstrene Vilde (9) og Emilie (13) Bals hadde det moro sammen med å lage slim på Vitensente­ret. – Det er veldig gøy! utbryter Vilde.
 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Inne på Sørlandets Kunstmuseu­m lager Julia (7), som går på Hånes skole, og Kaja (8), som går på Kvarstein skole, fargerike masker. – Skolen er stengt, og da er det gøy å vaere her, er Julia klar på.
FOTO: HENRIK IHME Inne på Sørlandets Kunstmuseu­m lager Julia (7), som går på Hånes skole, og Kaja (8), som går på Kvarstein skole, fargerike masker. – Skolen er stengt, og da er det gøy å vaere her, er Julia klar på.
 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Barna fra Rosseland skole har det gøy i snøen på Torvet i vinterferi­en. F.v. er Noah (7), Leo (7), Andrea (7) og Mathias (6).
FOTO: HENRIK IHME Barna fra Rosseland skole har det gøy i snøen på Torvet i vinterferi­en. F.v. er Noah (7), Leo (7), Andrea (7) og Mathias (6).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway