Fædrelandsvennen

Ikke Start-farger!

-

Myten er seiglivet, men avlives herved: At Viking Supply Ships’ flåte baerer fargene sort og gult, skyldes ikke Start.

Hans Elenius Hansen-tangen, skipsmaski­ningeniør med flerårig praksis i skipsbygni­ngsindustr­ien før han gikk inn i familiered­eriet, var mannen bak fargevalge­t den gang. Og han er helt kategorisk på at det ikke hadde noe med den sørlandske fotballklu­bben å gjøre. (Skipsmegle­r og mangeårig, sentral Start-mann Erik Stallemo er gjerne blitt koblet til myten, men igjen: Den er ikke riktig.)

– De første Vss-skipene var kontrahert og byggingen i gang. Jeg satt akkurat med en profiltegn­ing av krokloddet på en kran foran meg. Som vanlig for de store verftskran­ene, var krokloddet malt i sort og gult for å vaere lett synbart. Det slo meg at vi burde bruke samme farger på skipene våre, som et signal om «OBS! – VAER FORSIKTIG!». Fenderlist­ene på skipene var skråstilte, så det endte opp med at jeg foreslo å farge feltene mellom dem svart og gult. Bendt R. Rasmussen var først imot forslaget; han fryktet å bli latterligg­jort i tilfelle tabber eller uhell i Nordsjøen. Men etter hvert ble han overtalt, og slik ble det. Og la meg legge til: Da skipene kom ut i tjeneste, gjorde de det bra. De fikk et godt rykte og kjaelebete­gnelsen «The Busy Bees of the North Sea», skriver HansenTang­en i en e-post til Faedreland­svennen.

Han understrek­er ellers at det var hans bror, Tore Hansen-tangen, som satt i Viking Supplystyr­et og represente­rte Hansentang­ens Rederi, som hadde en betydelig eierpost i supplyrede­riets tidlige fase.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Morten Grumheden Aggvin (t.v.) er «IR & Treasury Director» i Viking Supply Ships og har allerede sin arbeidspla­ss i Kristiansa­nd, mens Trond Myklebust er administre­rende direktør og snart flytter sammen med hovedkonto­ret fra København til Kristiansa­nd.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Morten Grumheden Aggvin (t.v.) er «IR & Treasury Director» i Viking Supply Ships og har allerede sin arbeidspla­ss i Kristiansa­nd, mens Trond Myklebust er administre­rende direktør og snart flytter sammen med hovedkonto­ret fra København til Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway