Fædrelandsvennen

Nei til Agder Fpus idiotiske våpenforsl­ag

- JØRGEN HEIMSAETER politisk nestleder, Agder Unge Høyre EINAR RUUD CHRIS SVENDSEN LUDVIG ILEBEKK en av eierne av det norske strømnette­t

Agder FPU ønsker at lovlydige borgere skal få baere håndvåpen i det offentlige rom. Det kan vi lese i et innlegg fra Magnus Mathisen den 16.02 i Faedreland­svennen. Dette gjør meg mildt sagt oppgitt.

●●Forslaget er ren galskap og vil kun føre til flere skyteepiso­der, drap og mer frykt i samfunnet. Når det gjelder våpenpolit­ikk skal vi ikke se til USA, det er de som bør laere av oss. På under en ukes mellomrom har Agder FPU kommet med to hinsides forslag på prinsipiel­l liberalise­ring på oppkonstru­erte problemer. Først ønsker de at kvinner skal betale for abort, og nå vil de at folk skal baere skytevåpen i gatene. Hvis de ønsker et mer liberalt samfunn bør de starte med helt andre tiltak.

Norge er et land med svaert lave drapstall. Noe som er veldig bra. I 2017 var det kun ett drap som ble begått med skytevåpen. Hovedgrunn­en til dette er blant annet en streng våpenlovgi­vning. I Norge er det ikke tillat å baere våpen i det offentlige rom. Det er viktig for at folk kan føle seg trygge i samfunnet. Hvis vi plutselig skal åpne for å tillate våpen i det offentlige rom, vil det skape mer utrygghet blant oss innbyggere. Om det plutselig skal vaere helt «normalt» med pistoler på hofta, vil mange føle seg redde.

Mathisen og resten av Agder FPU vil at det kun skal vaere «lovlydige borgere» som skal baere våpen. Men hvem er egentlig lovlydige borgere? Det er utrolig vanskelig å vite om en person kan begå terrorhand­linger, eller ta i bruk en pistol i ulike scenarioer. Det er nok mange mennesker som kan vaere potensielt farlige om de plutselig får baere våpen i det offentlige rom. Selv om personen tidligere har hatt et rent rulleblad. I USA har mange våpen blitt solgt til personer som virker oppriktige og har et plettfritt rulleblad, men det har vist seg at disse personene senere har begått drap.

Agder FPU ønsker å dra Norge i en retning som kan sammenlign­es med lovgivning­en i enkelte delstater i USA. USA har generelt en liberal våpenlovgi­vning. Den politikken har ført til at andelen drap med skytevåpen er 25 ganger høyere i USA enn i andre sammenlign­bare land. Antall drap er syv ganger høyere i USA enn i andre velstående land, målt i antall drepte per 100 000 innbyggere (forskning.no). Er det virkelig et slikt samfunn vi ønsker oss? Jeg vil ha et samfunn hvor vi kan føle oss trygge og ikke frykte galninger som løper rundt med skytevåpen i det offentlige rom.

Onsdag 15. februar ble 17 personer drept og 13 skadet som følge av skyting på en skole i Florida, USA. Dette er den 18. masseskyti­ngen i USA bare i 2018. Jeg er redd for at forslaget til Agder FPU vil føre til at flere anskaffer seg våpen. Ved å tillate å baere dem i det offentlige rom, tror jeg det vil det føre til langt flere fremprovos­erte skyteepiso­der som vi ellers kunne unngått.

Hvorfor i alle dager ønsker Agder FPU å føre en politikk som kun kan sammenlign­es med ville vesten?! Jeg vil aldri samarbeide med et parti som har slike holdninger. Til slutt vil jeg komme med en oppfordrin­g til Agder FPU: «If it ain’t broke, don’t fix it.» Norsk våpenlovgi­vning fungerer godt slik den er i dag. av elva, eller i vaier, på tvers av elva, og lar disse gå for fullt, da vil strømhasti­gheten i elva øke betydelig.

La oss gjøre et røft regnestykk­e. En elv med 5 kvadratmet­er tverrmål, fra topp til bunn, hvis du da øker vannhastig­heten med 1 meter pr. sekund, da får du 5 x 60 sekunder, som er lik med 300 kubikkmete­r pr. minutt. Da er det mye vann ekstra som forsvinner i sjøen, eller ut forbi fossen. Dette er store vannmasser som må tilføres fra elva lenger oppe i vassdraget.

Hvis vi regner videre på dette 300 kubikkmete­r x 60 minutter, da vil du få 18000 kubikkmete­r i timen, som forsvinner i sjøen.

Jeg kan ikke garantere regnestykk­et mitt, men at vi kan hindre flom på denne måten er jeg overbevist om.

En kan også sette inn flere slike seksjoner lenger oppe i elva. Dette må gjøres der elvene er flate, og med lav strømhasti­ghet. En kan prøve å sette inn dette forsøket ca. 2 meter høyere enn havet. På denne måten vil vannhastig­heten øke oppover i elva...

Dette bør så raskt som mulig prøves i et forsøk. Kanskje kan Sivilforsv­aret prøve ut dette? Net’s Fahad Qureshi er kjent for å bruke; Når Ahmad forklarer at det er dødsstraff for både frafall og å tegne Muhammed-karikature­r, så er det ikke Ahmad som mener det, det er Allah/muhammed. Når Qureshi forklarer at f.eks. steining av de som er utro er den best tenkelige straffen, så er det ikke Qureshi som mener det, det er Allah/muhammed.

Argumentet om at så lenge det kommer fra «(min) Gud», uansett hva det gjelder, så er det moralsk godt/riktig, er ikke bare skremmende men også utelukkend­e subjektivt. Det er et argument som kun overbevise­r de som allerede er enige, og objektivt sett så er det ikke riktig/rettferdig at en gud f.eks. drukner 99,9999 % av absolutt alt liv på jorden, henretter førstefødt­e, eller tillater Breivik å drepe 77 uskyldige (jfr. Jan Ernst Gabrielsen, Jeremy Hoff, m.fl.).

Slik subjektivi­tet er egentlig irrelevant, ettersom religiøse skrifter ikke er faktabøker og religiøse ikke vet, men tror. Løvlie bruker utvalgte vers fra Bibelen som bevis for at hans gud/profet eksisterer, akkurat slik Ahmad og Qureshi gjør med Koranen/hadith. Rosinen i pølsa? De kan ikke alle ha rett, men de kan alle ha feil. ledninger til utlandet for at vi skal få rimeligere og sikrere strømtilfø­rsel. Virkelighe­ten viser seg nå å vaere den at de pengene vi betaler i nettleie brukes til å sikre strømlever­anser ute i Europa, noe vi betaler, for så å ikke ha råd til å vedlikehol­de vårt strømnett. Nå blir vi fortalt at det vil koste kr. 20.000,- pr. husstand for å få sikker strøm til oss selv.

For noe tull. Dette kan løses svaert enkelt politisk. Politikern­e må trekke tilbake alle gitte konsesjone­r på bygging av nye kraftlinje­r til utlandet og stoppe all pågående utbygging med øyeblikkel­ig virkning. I tillegg nekte all ny planleggin­g av kabler til utlandet inntil de har ordnet sikker strømlever­anse til alle norske husstander. Da får vi fart i utbedring og nedgraving av strømnette­t. Blir dette gjort tipper jeg på at garantien for sikker strømlever­ing til norske forbrukere kommer innen 12 måneder.

Nettleien skal ikke økes, de får heller ikke lov til å utbedre det utenlandsk­e strømnette­t, kun nødvendig vedlikehol­d før vår utbygging er betalt av dagens nettleiepr­iser. Det er en skam at bønder må nødslakte dyr – bedrifter, skoler, barnehager må stenge, jernbanen stopper osv. alt på grunn av 20–30 cm våt snø. Norsk kraftkreve­nde industri trenger mer strøm (ref. avisinnleg­g for kor tid siden fra Elkem), den selger vi til utlandet for å lage arbeidspla­sser der. Strømlever­ansen til den norske husstanden var sikrere for 50 år siden før vi fikk nettleie på strømmen og kabler til utlandet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway