Fædrelandsvennen

Trekkspill­suksess uten ende

- JARLE R. MARTINSEN

Lindesnes Trekkspill­klubb fortsetter å trekke fulle hus hvor enn de drar.

– Folk liker at vi er oss selv. Musikken er nå en ting, men det at vi har mye humor og har godt kontakt med folk er vel så viktig, forteller daglig leder Atti Eikaas.

I høst har de igjen spilt i Stavanger Konserthus og Grieghalle­n i Bergen flere ganger – alltid med fulle hus. De har vaert på Operaen i Göteborg og «kapret» Kiel-ferja gjennom fire døgn.

– Det var 13 busslass med folk som var med som passasjere­r på båten for å høre på oss, sier Eikaas.

I november leide de igjen et helt charterfly fullt med fans til Gran Canaria. Eikaas anslår at rundt 30.000 tilhørere var på deres konserter i inn- og utland i fjor.

DOMKIRKA OG HAVHOTELLE­T

– I år blir mye av det samme. For eksempel skal vi spille i Domkirken i Kristiansa­nd med Mandal Kantori i september. Det skal bli stas, sier Eikaas.

Flere sørlandsby­er får besøk av den glade gjengen som Lyngdal og Flekkefjor­d. Nye turer planlegges til Sverige og Danmark.

– Og vi planlegger å invitere alle interesser­te til Lindesnes Havhotell i sommer. Vi skal spille der i fire dager, forteller han.

Han opplyser også at det nå jobbes med en oppfølger til filmen om trekkspill­klubben som ble laget for noen år siden.

– FANTASTISK STEMNING

Eli Versto er prosjektle­der i Grieghalle­n. Hun forteller at trekkspill­klubben har spilt der hvert år siden 2003 og at det nå naermer seg 30.000 publikumme­re som har vaert på showene.

– Det er alltid fulle hus. Mye av grunnen er nok at de spiller en musikktype veldig få - om noen - drar på turné med, sier Versto.

Hun sier også at gjengen fra Lindesnes skaper en fantastisk stemning med sin musikk og humor.

– Derfor er det mange som går igjen og igjen på deres show. Dessuten har de jo med seg publikum også som kommer i busser fra Sørlandet, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway