Fædrelandsvennen

Øivind Roland til minne

- ANNE-MARIE WILAND LAEGDENE ØYSTEIN OLAV LAEGDENE

●●Vår gode venn, Øivind Roland, døde 7. februar 2018. Han var født i 1936.

Vi ble naboer med Tullen og Øivind i 2005, da vi samtidig flyttet inn på Lahelle Brygge. Det utviklet seg til et naert og godt vennskap. Øivind var vennlig og hjelpsom. Han hadde et behagelig vesen, og det var alltid hyggelig å vaere sammen med ham. Vi hadde mange gode samtaler. Øyvind hadde evne til å lytte, og han snakket aldri nedsettend­e om andre. Han var kunnskapsr­ik og reflektert. Han leste mye og var interesser­t i historie og i klassisk musikk. Øivind var glad i båtliv og han gikk ofte tur.

Med sin kompetanse og erfaring har Øivind Roland bidratt til utvikling av norsk maritim industri og virksomhet. Han var utdannet sivilingen­iør med skipskonst­ruksjon som felt, og oppgradert­e seg i ingeniørfa­g innen gass- og oljeindust­ri og i fagene ledelse og kontraktst­yring. I flere år var han knyttet til Aker-gruppen. I Aker Engineerin­g ble han overingeni­ør (manager), med ansvar for supervisjo­n og koordineri­ng av all prosjektut­vikling og ressursutn­ytting i firmaet.

På slutten av 60-tallet etablerte han sitt eget konsulentf­irma, Shipco, Kristiansa­nd. I 1979 ble Øivind knyttet til KMV as, der han ble viseassist­erende direktør. Han hadde stor tillit i det maritime miljø, og var styremedle­m i OIS Contractin­g AS, KMV Boats AS og Kristiansa­nds Mek. Verksted a.s. I 1990 hadde Øivind ledende stilling i Norwegian Petroleum Consultant­s a.s. og fra 1992 til han pensjonert­e seg var han ansatt i Saga Petroleum ASA, der var han var kontraktsp­esialist og innkjøpssj­ef.

Etter at Øivind var pensjonert fikk han flere faglige oppdrag, blant annet som konsulent i Kvaerner Mandal a.s. Han arbeidet også i ledende stillinger i Maritime Promeco AS, i Statoil ASA, og i Fred Olsen Renewables AS.

I fjor vår kjøpte Øivind ny motor til sjekta, men han var ikke i form, og båten fikk han nesten ikke brukt. Han fortsatte å gå tur, men utover sommeren og høsten følte han seg stadig mer sliten, og det ble konstatert at han hadde kreft. Etter jul ble han fort dårligere, og til sist kunne han ikke få mer helbredend­e behandling.

Øivind hadde en himmel over sitt liv, og han var trygg i sin gudstro.

Vi savner vår venn, og vi sørger sammen med hans kone, Tullen, og hans øvrige familie og venner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway