Fædrelandsvennen

Riiber langt nede etter ny fjerdeplas­s i OL

- METTE BUGGE OG HÅVARD KARLSEN

Jarl Magnus Riiber (20) måtte se seg slått i spurten.

Jarl Magnus Riiber banket hånden i snøen, skuffelsen var stor. Da kom tårene.

For 20-åringen fra Heming tok sin andre fjerdeplas­s i kombinert, den niende til Norge.

Mens norske idrettsutø­vere bader i medaljer, har ikke kombinert en eneste én på de to første øvelsene. Nå gjenstår lagkonkurr­ansen torsdag. – Det er tungt, sier han. Bildet av Riiber som sitter tafatt i snøen, forteller alt.

– Jeg gikk i svart da jeg gikk i mål. Det er ekstra tungt å dra inn to fjerdeplas­ser i OL. Det betyr ingenting, sier Riiber.

Stemmen hans brister. Han skjelver fordi han fryser, men også fordi det er hardt å ta inn over seg at det ikke ble noe pall denne gangen heller. Han var så naer.

Jarl Magnus Riiber var den eneste av de norske utøverne som leverte varene under tirsdagens storbakker­enn i Pyeongchan­g. Oslo-gutten landet på 139 meter, og lå på andreplass etter hoppdelen.

Akito Watabe fra Japan var best i bakken, og gikk ut sekundet foran Riiber.

De tre andre nordmennen­e skuffet i hoppbakken.

De største favoritten­e etter hoppdelen var den tyske trioen Johannes Rydzek, Eric Frenzel og Fabian Riessle. De tre gikk ut som henholdsvi­s nummer fire, fem og seks.

Tyskerne samarbeide­t godt med å ta igjen forsprange­t til duoen foran, og etter passering seks kilometer var en gruppe på seks løpere samlet.

Riiber, som imponerte voldsomt med en fjerdeplas­s i den første konkurrans­en i forrige uke, lå i god posisjon i front før de siste 2,5 kilometern­e.

– Det er taktisk bra av Riiber. Han tjener på at farten ikke er så stor her, sa Åge Skinstad, Eurosports ekspert.

I den siste bakken smelte tyskerne til, men Riiber bet tennene sammen. Nordmannen, som så ut til å ha fantastisk­e ski, klarte å holde følge opp bakken, og lå på fjerdeplas­s inn mot spurten.

Dessverre hadde ikke Riiber noe å stille opp med da medaljene skulle deles ut. Johannes Rydzek gikk først over mål til Ol-gull, foran Fabian Riessle, og Eric Frenzel.

20-åringen, som tok to gull under junior-vm i 2015, fikk dermed sin andre fjerdeplas­s i OL.

– Jeg har det litt grusomt akkurat nå. Det var sykt gøy å gå, sa Riiber, som la til at han ble stokk stiv etter svingene inn mot oppløpet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Jarl Magnus Riiber lå på andreplass etter hopprennet. På langrennet måtte han se seg slått av tre tyskere, og 20-åringen måtte ta til takke med den sure fjerdeplas­sen.
FOTO: NTB SCANPIX Jarl Magnus Riiber lå på andreplass etter hopprennet. På langrennet måtte han se seg slått av tre tyskere, og 20-åringen måtte ta til takke med den sure fjerdeplas­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway