Fædrelandsvennen

Dømt til fengsel etter dødsulykke på E 18

- CHRISTINA ØSTTVEIT

En 31 år gammel mann er dømt for uaktsomt drap etter en ulykke på E 18 i 2016.

En 80 år gammel mann omkom og en 34 år gammel kvinne ble alvorlig skadet.

Agderposte­n melder at mannen fra Grimstad er dømt til fengsel i 120 dager for uaktsomt drap.

Det var torsdag 24. november 2016 at 31-åringen kolliderte med bil som sto stille på E 18 i Grimstad. En 34 år gammel kvinne og en 80 år gammel mann satt i bilen som ble påkjørt.

Mannen døde senere av skadene på sykehus, mens kvinnen ble alvorlig skadet. Kvinnen har fått varige mén etter ulykken.

HUSKER IKKE

31-åringens forsvarer, advokat Pål Eide, har tidligere uttalt til Faedreland­svennen at klienten ikke husker noe av ulykken.

Påkjørsele­n skjedde i vestgående retning på E 18 ved Tjore. Fartsgrens­en på stedet er 100 kilometer i timen. Det er to kjørefelt i vestgående retning.

I Aust-agder tingrett ble det satt av to dager til rettssaken. Ifølge Agderposte­n, konkludert­e retten med at mannen «ikke rettet tilstrekke­lig oppmerksom­het fremover i sin kjøreretni­ng».

GROV UAKTSOMHET

«Det er grunnlag for fellende dom selv om det ikke er mulig konkret å si hva uaktsomhet­en har bestått i», skriver tingretten videre.

Aktor la ned påstand om seks måneders fengsel for 31-åringen, men tingretten reduserte straffen til 120 dager. Behandling­en av saken har tatt tid, og mannen har fått noe strafferab­att for dette.

I skjerpende retning har retten vektlagt at det er tale om grov uaktsomhet.

I tillegg til fengselsst­raffen, er mannen fradømt retten til å kjøre bil i fire år. Han må også betale erstatning på 125.000 kroner i oppreisnin­g til 80-åringens pårørende. Til kvinnen som ble alvorlig skadet, må han betale 100.000 kroner.

Ankefriste­n er 14 dager.

 ?? ARKIVFOTO: MORTEN BOSWARVA ?? En 31 år gammel mann er dømt til fengsel etter en dødsulykke på E 18 i Grimstad i 2016. En 80 år gammel mann mistet livet, mens en 34 år gammel kvinne ble alvorlig skadet.
ARKIVFOTO: MORTEN BOSWARVA En 31 år gammel mann er dømt til fengsel etter en dødsulykke på E 18 i Grimstad i 2016. En 80 år gammel mann mistet livet, mens en 34 år gammel kvinne ble alvorlig skadet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway