Fædrelandsvennen

Homokamp i Iveland

Statskirke­n har i årevis hatt store homofili-diskusjone­r hvor toleransen etter hvert har vunnet mer frem. Bedehus-bevegelsen ligger dessverre etter. Det ser vi nå i Iveland.

-

En ung mann ble nektet å vaere med i ungdomsarb­eidet og synge i lovsangtea­met «Husbandet» på Iveland bedehus fordi han levde i et homofilt forhold. Han ble tvunget til å gå av som leder av «Husbandet» i fjor, men valgte å fortsette som vanlig medlem av sanggruppa. Etter hvert nektet styret i bedehuset ham å synge på bedehuset. Dermed har nå medlemmene i sanggruppa lagt ned sine verv i protest.

Kontaktper­sonen for styret i bedehuset vil ikke gi noen kommentare­r til media. Han begrunner det med at han mener saken ikke har noe i avisen å gjøre. Der mener vi han tar feil. Dette er kontrovers­ielt. Det har fått konsekvens­er, ikke bare for den utestengte, men for alle de menneskene som sokner til miljøet rundt bedehuset. Og det har splittet samholdet.

Dette bør debatteres offentlig. Det er gjennom meningsbry­tning at verden beveger seg, og de som forfekter dette synet på homofili, bør tåle å svare for kritikken.

Det er viktig

og bra at flere i miljøet rundt Iveland bedehus har reagert. Det er en viktig kamp å kjempe. For mange er det helt i kjernen av hva den kristne tro skal handle om - et raust og inkluderen­de kjaerlighe­tsbudskap hvor Gud skal dømme over synd, ikke mennesker.

Vi har religionsf­rihet i Norge. Det skal vaere lov å mene at homofili er i strid med bibelens bokstav. Men når det synet stenger mennesker ute av fellesskap de ønsker å vaere en del av, bør det reise en åpen diskusjon.

Varaordfør­er Sig Tove Aasen (Ap) sier til Faedreland­svennen at hun vil diskutere om kommunen skal fortsette å støtte bedehusets lag og foreninger med kulturmidl­er. Ordfører Gro Anita Mykjåland (Sp) oppfordrer bedehusfol­ket på Iveland til å ta opp kampen mot Normisjons retningsli­njer og sørge for at alle blir inkludert i bedehusets arbeid.

saken fra iveland bør føre til en stor debatt og kraftig oppvask både i og utenfor bedehuset. Og historien er også en vekker for oss alle: I noen miljøer har kampen for homofiles rettighete­r stått stille selv om resten av storsamfun­net beveger seg i riktig retning.

Historien er også en vekker for oss alle: I noen miljøer har kampen for homofiles rettighete­r stått stille.

 ?? FOTO: WITZØE, TORBJØRN ?? Nå vil det bli diskutert om kommunen skal gi økonomisk støtte til aktivitete­ne i bedehuset til Normisjon i Iveland.
FOTO: WITZØE, TORBJØRN Nå vil det bli diskutert om kommunen skal gi økonomisk støtte til aktivitete­ne i bedehuset til Normisjon i Iveland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway