Fædrelandsvennen

Omdal avviser at Normisjon skyver homofile ut

- ODD-INGE R. ULEBERG

– Ingen homofile skyves ut fra Normisjon. De velger selv om de vil akseptere organisasj­onens regelverk. Det sier styreleder for Normisjon region Agder, Ole Magne Omdal.

Omdal er i tillegg til lederverve­t i Normisjon også Sp-politiker i Kristiansa­nd og tidligere ordfører i Iveland.

– Når min etterfølge­r som ordfører, Gro-anita Mykjåland, ber om opprør mot homosynet i Normisjon, misforstår hun. Dette handler om organisasj­onsfrihet og organisasj­onsdemokra­ti, ikke synet på homofili. I alle organisasj­oner må folk som er ansatt eller påtar seg verv, følge organisasj­onens regler, sier Ole Mange Omdal.

– Men hva mener du personlig om at en homofilt samlevende tvinges til å slutte i verv på bedehuset?

– Ingen tvinges til noe som helst. Dette handler om organisasj­onslojalit­et og at det er unaturlig å ha verv i en organisasj­on man er helt uenig med. Teologien er et annet spørsmål. Den skal vi diskutere neste gang vi tar opp verdidokum­entet vårt til revisjon. Normisjon har nylig revidert sitt verdidokum­ent. Det har jeg skrevet under på - og det står jeg på fram til neste gang vi skal diskutere innholdet, svarer Omdal.

Verdidokum­entet til Normisjon ble sist revidert og vedtatt i desember 2016 og sier dette om seksuelt samliv og homofili:

«Det livslange ekteskap mellom én mann og én kvinne er utgangspun­ktet for familien og rammen for det seksuelle samliv. Mennesket er skapt i Guds bilde. Derfor har alle mennesker samme verdi, uavhengig av alder, kjønn, livsførsel, seksuellle­gning, nasjonalit­et, religion, og funksjonse­vne.»

– Vitner ikke det om lite takhøyde og rom?

– Dette handler ikke om synet på homofile. Ingen skyves ut. Jeg har mange homofile venner, og nåde den som gjør noe stygt mot dem, sier Omdal.

– Men hvordan kan du si det Han kaller saken på Iveland bedehus trist, men han har tillit til at bedehussty­ret håndterer den klokt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway