Fædrelandsvennen

Trump advarer mot våpenfrie skoler

- NTB

Dagen etter at han foreslo å vaepne USAS laerere, tvitret president Donald Trump at våpenfrie skoler ville vaere som magneter for «slemme folk».

«Godt trente, våpenkompe­tente laerere/trenere ville løse problemet momentant, før politi rekker å komme. Fantastisk avskrekkin­g», heter det i presidente­ns morgentvit­ring torsdag.

På et møte dagen før med elever, laerere og foreldre fra Florida som tryglet ham om å handle, foreslo Trump å vaepne utvalgte grupper av laerere.

Torsdag tvitret han at han aldri mente at alle laerere skulle vaepnes, men at kompetente laerere med militaer erfaring kunne ha baeretilla­telse for våpen, slik at de kunne skyte tilbake mot «syke galninger med dårlige hensikter».

Han gjorde det klart at han mener våpenfrie skoler ikke ville vaere noe annet enn en magnet som tiltrekker seg kriminelle med de verste hensikter. Han tvitret også at våpenlobby­en National Rifle Associatio­n (NRA), som er imot alle regulering­er, er flotte folk og patrioter som elsker sitt land og vil gjøre det rette.

En uke etter at 17 tenåringer og laerere ble drept av en 19-åring med et halvautoma­tisk gevaer, har republikan­ske politikere, våpenlobby­en og USAS mange høyreekstr­eme konspirasj­onsteoreti­kere begynt å slå tilbake mot bølgen av raseri som de overlevend­e skoleeleve­ne har ledet.

Skoleeleve­ne krever strengere bakgrunnss­jekk av våpenkjøpe­re og forbud mot halvautoma­tiske våpen, men etter noe nøling er Trumps svar våpen i skolene.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX / RETUERS ?? USAS president Donald Trump møtte onsdag overlevend­e etter skytemassa­kren i Florida forrige uke.
FOTO: NTB SCANPIX / RETUERS USAS president Donald Trump møtte onsdag overlevend­e etter skytemassa­kren i Florida forrige uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway