Fædrelandsvennen

Fra lederrolle på Vestlandet til lederrolle på Sørlandet

Synnøve Elisabeth Aabrekk har takket ja til jobben som daglig leder i reiselivsk­lyngen Usus. Den 53 år gamle vestlendin­gen er mer enn klar for nye eventyr på Sørlandet.

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

Jeg søkte på jobben av flere grunner. Først og fremst har jeg hørt en del om Usus og vet at organisasj­onen har koblet dette med synlighet og utvikling på en god måte. Som klynge er de kjent for å vaere gode på teknologi, gjenkjøp og kundebearb­eiding. De har lykkes godt, og det synes jeg er utrolig spennende. Jeg har også hørt at det er mange flinke folk i klyngen, og da jeg så at Heidi Sørvig skulle slutte tenkte jeg at det måtte vaere drømmejobb­en, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk (53) fra Nordfjorde­id i Sogn og Fjordane.

Blir det ikke rart å flytte sørover etter over 20 år på Vestlandet?

– Jeg er litt sånn av natur at interessen for noe som er spennende er større enn frykten for å gjøre noe annerledes. I tillegg har jeg voksne barn, og de er veldig støttende og har gode muligheter til å besøke meg. Jeg har vaert på besøk og på korte møter/kurs på Sørlandet, men har aldri fått anledning til å jobbe eller bo der. Jeg har bare positive assosiasjo­ner om Sørlandet, og det forsterker jo lysten til å reise til Kristiansa­nd.

Det er ennå tre måneder til du begynner i ny jobb. Hvordan blir tiden framover?

– Først og fremst er det viktig for meg å avslutte de prosjekten­e jeg har gående på en god måte. Slike ting er jeg litt nerd på, for jeg ønsker alltid å levere fra meg gode produkter. Jeg ser selvsagt at det kan bli travelt å pakke ned alt og flytte, men jeg prøver å tenke positivt på det. Jeg har blant annet allerede begynt å se etter leilighet eller hus, det er viktig for meg å ha plass til at folk kan komme på besøk. Samtidig er jeg også litt splittet, det er selvfølgel­ig litt vemodig å si ha det til alle. Men størstedel­en av meg gleder seg masse, det blir kjekt å begynne på noe nytt.

Hva blir dine største fortrinn i jobben som daglig leder for Usus?

– Jeg har veldig bred erfaring innenfor reiseliv og kultur, og det er mitt største fortrinn. Jeg er også veldig nysgjerrig, og liker å sette i gang nye prosjekter og bidra til å utvikle. Jeg tror også at jeg er i stand til å tenke litt utenfor boksen, spesielt hvis jeg har et godt team rundt meg, og det tror jeg at jeg får i Usus. Håper og tror også at jeg er ganske flink til å lytte til andres ideer og utnytte alles gode sider og spisskompe­tanse.

Hva tar du med deg fra Sogn og Fjordane til jobben her?

– Jeg synes Sogn og Fjordane har utviklet seg mye de siste årene med tanke på å applaudere hverandre og få tilbake tro på oss selv. Det at vi må heie på hverandre og støtte hverandre tror jeg er veldig viktig, og det er også noe jeg ønsker å bidra til på Sørlandet. Jeg tror det kan vaere positivt å komme utenfra, for man kan noen ganger bli blind på det man har. Tror derfor ikke at det at jeg er vestlendin­g har noe å si, jeg vil vaere den beste ambassadør­en for de produktene jeg skal selge uansett hvor jeg bor og kommer fra.

Hva har du gjort for å forberede deg?

– Dessverre ikke så mye ennå. Det har gått veldig fort, det har kun gått halvannen uke siden det ble bestemt at jeg fikk jobben. Men jeg skal prate mye med Heidi før hun reiser. Så har jeg selvfølgel­ig lest meg opp på de produktene Usus tilbyr. Det er over tre måneder til jeg skal begynne, så jeg har heldigvis god tid. I tillegg har jeg tenkt å bruke hele ferien min til å reise rundt på Sørlandet og bli godt kjent.

Hva er dine mål for Sørlandet?

– Det er flere. Men jeg har blant annet fulgt med på nyhetene rundt kunstsiloe­n og heier på dette konseptet. Kunstsiloe­n vil represente­re noe nytt i landsdelen, og slike nye tanker og ideer som dette represente­rer trenger vi. Med dette tilbudet vil også Kristiansa­nd nå nye markedsseg­ment. Å bygge flere konsept Sørlandet kan bli «kjent» for er et mål for meg, for jeg vil at folk skal tenke på Sørlandet hele året, og ikke nødvendigv­is bare om sommeren. Det er masse spennende på gang, både innen mat med undervanns­restaurant­en, Spis Sørlandet og innen kultur. Det vi derfor må få til er å stoppe trafikken på vei inn til Sørlandet i større grad enn tidligere, sier hun.

Hvordan skal du markere deg som leder i Usus?

– Det viktigste for meg er ikke å markere meg som leder, men at vi sammen i Usus kan fortsette med den fine utviklinge­n de har hatt de siste årene, og finne enda flere styrker vi kan bygge videre på.

Hva tenker du når du når noen sier «sørlending», og hva tror du blir den største forskjelle­n fra hverdagen hjemme?

– Jeg tenker på skjaergård, sommer, god mat og masse hyggelige mennesker. Når jeg flytter ned vil jeg sikkert også oppdage helt andre nye og spennende kvaliteter. Den største forandring­en fra hverdagen her blir nok faerre fjellturer. Jeg er veldig glad i fjell, og spesielt høye fjell, og det kan man vel trygt si at vi har mer av på Vestlandet. Samtidig har jeg nylig begynt å padle kajakk, så det får bli min nye favorittak­tivitet når jeg flytter sørover. I tillegg er det mange flotte heier rundt på Sørlandet, så jeg skal prøve å bruke dem aktivt.

Gleder du deg til ditt nye liv på Sørlandet?

– Jeg gleder meg så utrolig mye. Jeg har allerede fått mange hyggelige meldinger fra folk jeg ikke kjenner på Sørlandet, så jeg har fått et veldig godt inntrykk av sørlending­er allerede før jeg har kommet meg dit. Den fine imøtekomme­nheten har vaert en veldig hyggelig opplevelse, så jeg tror dette skal bli kjempebra.

 ?? FOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? Synnøve Elisabeth Aaabrekk går fra å vaere innleid seniorrådg­iver for Nce Tourism, Fjord Norway til å bli daglig leder i reiselivsk­lyngen Usus.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN Synnøve Elisabeth Aaabrekk går fra å vaere innleid seniorrådg­iver for Nce Tourism, Fjord Norway til å bli daglig leder i reiselivsk­lyngen Usus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway