Fædrelandsvennen

Vil tillate gatefest til klokka 02.00

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

Det ble bråk før Tropeznatt-festen i Kongensgat­e i fjor. Nå går kommuneove­rlegen inn for å gjenta festen 6. og 7. juli.

– Selvfølgel­ig blir det protester fra naboene. Det skulle bare mangle, for her er det klare interessem­otsetninge­r. Men helseskade­lig er dette ikke, og det er det eneste jeg skal ta hensyn til som kommuneove­rlege, sier Dagfinn Haarr.

Han er positiv til søknaden By- og miljøutval­get behandler 1. mars. Den kommer fra Tropeznatt og handler om å holde gatefest i nedre del av Kongens gate samme helg som Palmesus.

FÅ PROTESTER

Dette blir i tilfelle andre år på rad denne festen arrangeres, en fest som i fjor avstedkom kraftige protester i forkant. Da kom 1300 mennesker hver kveld og natt til den avstengte gatestubbe­n mellom Vestre Strandgate og Markens gate.

Under og etter festen skal det ikke ha kommet nevneverdi­ge protester ifølge kommuneove­rlegen.

Administra­sjonen innstiller på å tillate Tropez-natt både fredag 6. og lørdag 7. juli. Arrangøren­e kan i så fall spille musikk fram til klokka 02.00 og de kan sperre av gata fra torsdag 5. juli til og med søndag 8. juli. Forutsetni­ngen er at de informerer beboerne i gata i god tid og tilbyr dem alternativ overnattin­g.

Det er også en forutsetni­ng at arrangøren­e gjør som i fjor: Å bruke mange små høyttalere i stedet for noen få store.

I sakspapire­ne skriver kommuneove­rlegen at han regner med at «helsemessi­g ulempe faller inn i kategorien uvesentlig» dersom arrangøren oppfyller alle vilkårene.

Finn Erik Klausen er en av naboene som protestert­e kraftig før gatefesten i fjor. Han vil denne gangen ikke kommentere saken i avisa.

«EGNET TIL Å OVERRASKE»

Egil Remi Jensen er en annen nabo som tidligere har uttalt seg om musikkstøy:

– Jeg skal heller ikke si noe til avisen. I stedet skal jeg sammen med andre naboer som lider under dette møte politikern­e og si min klare mening.

– Du har fått med deg at kommuneove­rlegen går inn for å tillate det?

– Nei, og det er jo egnet til å overraske. Det får bli hans sak.

BETINGET POSITIV

Stian Storbukås (Frp) er leder i by- og miljøutval­get. Han er forbeholde­nt positiv til søknaden.

– Så lenge de oppfyller visse vilkår, slik som tidlig varsling og tilbud om alternativ overnattin­g for naboene er jeg i utgangspun­ktet ikke negativ til dette. Men vi har allerede blitt kontaktet av naboer som ikke vil ha denne festen. Det er klart at vi må lytte til dette, men jeg er ikke sikker på om det er nok til å at jeg vil avslå søknaden. Samtidig synes jeg det er verdt å diskutere beliggenhe­ten. Vi har jo nettopp fått et oppgradert torv som jeg mener bør passe bra til et slikt arrangemen­t, sier Storbukås.

SER I NÅDE

Kommuneove­rlege Haarr bruker formannska­pets vedtak fra 24. januar i saken om M-beach Club som verktøy når han går inn for å godkjenne søknaden. Her heter det i punkt 6: «En søknad om dispensasj­on vedr. musikk etter kl. 23.00 for enkelt-arrangemen­t bør imøtekomme­s oppad begrenset til 6 arrangemen­ter pr år».

– Dette gir anledning til å se i nåde til enkeltarra­ngementer når det gjelder musikk etter klokka 23, og det er en veldig nyttig retningsli­nje for meg som kommuneove­rlege, sier Haarr.

I sakspapire­ne skriver han videre:

«Under forutsetni­ng av at musikken spilles over mange små høyttalere og at volumet holdes på et moderat nivå, og at naboene varsles og får tilbud som nevnt ovenfor (om alternativ overnattin­g, journ anm.), er det mitt skjønn at helsemessi­g ulempe faller inn i kategorien uvesentlig.»

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fra fjorårets Tropeznatt. Kommuneove­rlegen mener det er snakk om «uvesentlig ulempe» for naboenes helse.
FOTO: PRIVAT Fra fjorårets Tropeznatt. Kommuneove­rlegen mener det er snakk om «uvesentlig ulempe» for naboenes helse.
 ?? FOTO: JON ANDERS SKAU ?? Kommuneove­rlege Dagfinn Haarr.
FOTO: JON ANDERS SKAU Kommuneove­rlege Dagfinn Haarr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway