Fædrelandsvennen

Norge på 4. plass i kaotisk stafett

- ØYSTEIN JOREM

Sterk vind og tett snøvaer preget en dramatisk stafett.

Skiskyting-stafetten for kvinner ble preget av mye vind og tett snøvaer. Vanskelig skyteforho­ld sørget for at bommene florerte, og stillingen endret seg etter hver skyting.

På det verste blåste det så mye at alle ble stående på standplass­en uten at noen turte å skyte. De vanskelige forholdene førte til at Tiril Eckhoff måtte ut i en strafferun­de, og Ingrid Tandrevold måtte gå to.

Det så lenge ut som Hviterussl­and ville få en enkel reise til gullmedalj­en inn til siste skyting. Men Ole Einar Bjørndalen­s kone Darja Domratsjev­a bommet tre ganger på siste skyting, og det ble svaert tett i teten ut fra siste skyting.

Olsbu gamblet på siste skyting, og bommet tre ganger, men klarte likevel å vaere på skuddhold til sølvet og bronsen ut på den siste runden.

Men avstanden opp til bronseplas­sen gikk for langt, og Norge ble nummer fire, med tre strafferun­der og tolv ekstraskud­d.

– Jeg så at det vekslet veldig fort på standplass, og vi hadde absolutt muligheten til medaljer. Det var kjedelig at jeg måtte bruke ekstraskud­d, spesielt når jeg så hvor naere jeg var pallen. Jeg prøvde på sisterunde­n, men det ble for langt opp. Jeg er skuffet over jobben min i dag, sier Marte Olsbu.

Hviterussl­and vant gullet, foran Sverige og Frankrike. Ingen av lagene på pallen fikk strafferun­der.

– Det ble for langt opp, men Olsbu gjorde en fantastisk innsats. Det var tappert kjempet, men det ble den sure fjerdeplas­sen. Det var en dramatisk stafett, som skiskytter­stafetter alltid er, sa kommentato­r Asbjørn Myhre etter rennet var over.

Den mest dramatiske skytingen var da Tiril Eckhoff skulle skyte for andre gang. Da tok vinden godt, og alle løperne vegret seg for å skyte. Eckhoff ble stående i ett minutt og 40 sekunder før hun måtte ut i en strafferun­de.

– Jeg tror jeg fikk den verste kula. Det var hardt, til slutt står du bare og rister for at du kjemper så hardt i vinden, sier hun til Aftenposte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway